BEZ DLAKE NA JEZIKU / Kosor premijeru: Vrijeme je da izađeš iz tople sobice!

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je Vladu premijera Zorana Milanovića da kaže na koji će način smanjivati masu plaća ako ne budu dirali kolektivne ugovore, podsjećajući Milanovića kako je upravo on, dok je bio u oporbi, bio protiv HDZ-ovog prijedloga za izmjenu Zakona o radu.

7.2.2012.
19:00
PIXSELL
VOYO logo

"Među mjerama koje vlada, doduše dosta konfuzno i u dosta oprečnih izjava dužnosnika najavljuje, razabire se da će se smanjivati masa plaća. Pitamo na koji način će to napraviti, ako se ne diraju kolektivni ugovori", zapitala se Kosor na konferenciji za novinare.

Izmjena ZOR-a, kazala je, bila je jedina mjera iz programa gospodarskog oporavka njezine vlade koju nisu uspjeli provesti jer su protiv sebe imali 800 tisuća potpisa, cijelu opoziciju te pet sindikalnih središnjica, pa su zakon povukli. Milanović je, dodala je, tada potpisao peticiju da se ZOR ne mijenja, a sada ima problema.

"Politika SDP-a, dok su bili u oporbi, bila je kratkovidna i često su uskostranačke interese stavljali iznad državnih", ocijenila je Kosor podsjećajući također kako je SDP bio i protiv Zakona o fiskalnoj odgovornosti koji je njezina vlada predložila i koji je na snazi već više od godinu dana.

Premijera Milanovića i njegovu vladu kritizirala je i zbog, kazala je, nikakve reakcije u kontekstu snijega koji je zatrpao stotine sela.

"Premijer je nakon tri dana izišao iz tople sobice i došao u drugu toplu sobicu te konstatirao da se nešto u Hrvatskoj događa i ponovo se vratio na isto mjesto", rekla je Kosor dodajući da je trebao otići tamo gdje su ugroženi ljudski životi te organizirati svojevrsni krizni stožer i stati na čelo takvog tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo