STIŽE NOVI LEDENI VAL / 'Građani, izađite na ulice i pojačajte čišćenje snijega'

Image

Uoči vikenda Dalmaciju će pogoditi novi val oborina. Očekuje se snijeg u priobalju i na otocima, a u dalmatinskom zaleđu bi moglo napadati i do pola metra snijega. DUSZ građanima preporuča da obnove zalihe živežnih namirnica i opreme za čišćenje.

8.2.2012.
14:43
VOYO logo

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog snijega je još odsječeno oko 900 osoba, a na sastanku županijskoga Stožera za zaštitu i spašavanje zaključeno je kako pomaganje tim ljudima mora biti prioritet svih tijela i služba, izvijestio je načelnik tog stožera Luka Brčić.

Po najnovijim informacijama, najugroženija su sela i zaseoci na području općina Hrvaca, Muća i Otoka, u Imotskoj krajini na području općina Prološca, Ciste Provo i Zagvozda te nekoliko sela na vrgoračkom području, kaže Brčić.

Po njegovim riječima, trenutačno u toj županiji snježne nanose uklanja 68 vozila i strojeva, od kojih je 14 stiglo u posljednja dva dana kao pomoć iz drugih dijelova Hrvatske.

Zagrebačke ceste su kao pomoć u Dalmaciju poslale pet strojeva za čišćenje snijega, a u glavnom gradu su na čišćenju prometnica angažirane sve raspoložive ekipe gradske Zimske službe.

Nastava u Šibensko-kninskoj županiji odgođena do ponedjeljka

Zbog niskih temperatura te najave novog vala hladnoće i snijega, šibensko-kninski župan Goran Pauk odlučio je da u četvrtak i petak neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama u županiji.

Redovita nastava počet će u ponedjeljak, 13. veljače.

Odmah početkom tjedna sastat će se ravnatelji svih osnovnih i srednjih škola i zajedno s mjerodavnim službama za školstvo grada Šibenika i županije donijeti plan nadoknade nastave.

DUZS pozvao građane da izađu na ulice i sami čiste snijeg

Zbog najava ponovnog pogoršanja vremena u noći s četvrtka na petak, kada se očekuje mjestimično stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u Gorskome kotaru, Lici i Dalmaciji, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) poziva sve službe na terenu i građane da pojačaju čišćenje snijega, posebice pješačkih zona te prilaza institucijama i ustanovama.

DUZS građanima preporučuje da obnove zalihe živežnih namirnica i opreme za čišćenje, s obzirom na to da se u petak poslijepodne te u subotu očekuje novi snijeg u unutrašnjosti, na obali i vjerojatno na otocima.

DUZS podsjeća da je broj na koji se može nazvati ako treba pomoć 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo