Ledeno doba u Splitu / Djevojčici oštar predmet iz snijega probio trbuh

Image
Foto: PIXSELL

U Dalmaciji je zavladalo pravo ledeno doba. Unatoč maštovitim upozorenjima splitskog gradonačelnika i njegove sestre zašto građani trebaju ostajati doma i izbjegavati zaleđene ulice, više od 770 osoba je hospitalizirano.

8.2.2012.
15:41
PIXSELL
VOYO logo

Sibirska zima u gradu pod Marjanom napunile su splitski KBC sa više od 770 građana s ozljedama.

Iako se uglavnom radi o lakšim ozljedama, čak 76 osoba je operirano jer su imali teže lomove koji se nisu mogli riješiti samo gipsom.

Jedna djevojčica je operirana nakon što je pala na oštar predmet koji je bio zakopan u snijegu te prerezala trbuh, javlja Index.hr.

Dok građani Splita pune bolnice, gradonačelnik Željko Kerum i novopečena saborska zastupnica Nevenka Bečić peru ruke.

Naime, ona je izjavila kako su ozlijeđeni samo krivi za svoje nesreće te da po ovakvim vremenskim prilikama su trebali ostati doma.

Osim toga, u Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog snijega je još odsječeno oko 900 osoba.

Po najnovijim informacijama, najugroženija su sela i zaseoci na području općina Hrvaca, Muća i Otoka, u Imotskoj krajini na području općina Prološca, Ciste Provo i Zagvozda te nekoliko sela na vrgoračkom području.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader na današnjem je sastanku Stožera pozvao sve građane te mjerodavne službe i tijela u županiji da se danas i sutra dodatno angažiraju na čišćenju snijega i poledice jer se od petka, kako je rekao, očekuju nove snježne oborine.

"Apeliram da se ne samo u Splitu, nego u svim dijelovima županije ulože maksimalni napori u iduća dva dana na uklanjanju snijega i poledice kako bismo što spremnije dočekali novo pogoršanje vremena", istaknuo je župan Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo