STIGAO NOVI SNJEŽNI VAL / Snijeg pada diljem Hrvatske, temperature i do -21 stupanj

U cijeloj zemlji lagano sniježi, a u noći s četvrtka na petak zabijelilo se i u Dubrovniku. Najniže temperature izmjerene su u Slavoniji i Baranji gdje je rekorder, kao i u četvrtak, Slavonski Brod koji mjeri -21 stupanj.

10.2.2012.
11:41
VOYO logo

Snijeg pada u cijeloj zemlji zbog čega ima problema i kašnjenja u autobusnom te željezničkom prometu, a u noći s četvrtka na petak zabijelilo se i u Dubrovniku. Za vikend prognostičari najavljuju pretežno oblačno s povremenim snijegom.

Najviše snijega u petak ujutro zabilježeno je u Gorskom kotaru i Lici, odnosno na Zavižanu, gdje ga ima 74 centimetra. Slijede Slavonija i Baranja s 25 do 35 centimetara snijega, u Dalmaciji ga ima nešto manje, pa tako Split mjeri devet centimetara, Šibenik sedam, a u Dubrovniku je izmjereno dva centimetra snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniže temperature izmjerene su u Slavoniji i Baranji gdje je rekorder, kao i u četvrtak, Slavonski Brod sa -21 stupnjem. U Osijeku je izmjereno -18 stupnjeva, Zagrebu -7, Rijeci - 5, Splitu -2, dok je u Dubrovniku izmjeren 1 stupanj.

Tijekom dana puhat će jaka i olujna bura na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, na udare i orkanska do čak 200 kilometara na sat. Poslijepodne, navečer i u noći očekuje se snijeg u Dalmaciji, u Gorskom kotaru i Lici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend će u Dalmaciji, uz snijeg, padati i kiša pa se ne očekuje stvaranje dodatnog pokrivača, ali je moguća poledica.

Za vikend se ne očekuju ekstremne hladnoće kao posljednja dva dana, već će najniže temperature biti oko 10 stupnjeva ispod ništice, a dnevne malo iznad. Na Jadranu se očekuje od oko nula do 5 stupnjeva Celzijevih. Bit će vjetrovito, a u noći s petka na subotu te tijekom subote na Jadranu će biti i orkanske bure.

Postupno smirivanje vremena očekuje se u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje priopćili su kako se stanje na području Dalmacije, a pogotovo cjelokupne Splitsko-dalmatinske županije, postupno normalizira, ali da je manji broja zaselaka još odsječen.

Zaleđivanje rijeka izazvalo je probleme u riječnom prometu pa su uvedene redovne mjere obrane od poplave i leda.

Zbog orkanskog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok- Maslenica i autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i dalje su zatvorene za sav promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo