nestalo struje / Snijeg pada u cijeloj zemlji, zatvorene ceste

Image
Foto: PIXSELL

Kao što se i predviđalo, za vikend je započela nova runda snježnih nevolja. Snijeg pada u cijeloj zemlji, a zatvorene su i mnoge ceste. Do kraja dana sjeverozapad Hrvatske te dalmatinsko zaleđe mogli bi dobiti novih 10 do 15 centimetara snježnog pokrivača, a Lika i Gorski kotar čak i od pola metra.

11.2.2012.
10:47
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska se u subotu probudila prekrivena novim snježnim prekrivačem, koji ne prestaje padati. Očekuje se da će do kraja dana na određenim područjima pasti i do pola metra novog snijega.

Naime, do  kraja dana sjeverozapad Hrvatske te dalmatinsko zaleđe mogli bi dobiti novih 10 do 15 centimetara snježnog pokrivača, a Lika i Gorski kotar čak i od pola metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima DHMZ-a, najhladnije je ujutro bilo na Zavižanu, čak minus 22 stupnja, gdje je izmjeren gotovo metar snijega, te na Sljemenu, gdje je bilo minus16 stupnjeva i  34 centimetra snijega.

Najviša dnevna temperatura danas će biti između minus 12 i minus 7, na sjevernom dijelu Jadrana od minus 5 do 0, na južnom od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti proglašeni na cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske i Dalmacije, te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je HAK u sedam sati u subotu.

Nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, a prema Dalmaciji niti za lakša teretna vozila jer je za sve zatvorena Lička magistrala D1 između Udbine i Knina, a od Gračaca prema Obrovcu smiju voziti samo osobna vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog snijega u Istri, na Istarskom ipsilonu obavezna je zimska oprema za sva vozila.

Za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok-Posedarje, autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Krčki most, Paški most, most Rječina na riječkoj obilaznici (između čvorova Rijeka istok i Rijeka centar), D8 Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene. Također su zatvorene i državne ceste: D1 Udbina-Gračac-Knin, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D218 GP Užljebić-Brotnja-Sučević, D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin, D523 Šmrika-Križišće, D5155 Čanak-Janjačka Kosa, D118 Kapija-Pupna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Brestova-Porozina, Jablanac-Mišnjak, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Split-Supetar, Split-Stari Grad i Sućuraj-Drvenik kao i katamaranske linije na riječkom, zadarskom i splitskom području.

Orkanska bura, led i posolica ponovno su prouzročili kvarove na električnim postrojenjima u sjeverozapadnome dijelu Zadarske županije pa je oko šest tisuća stanovnika ostalo bez struje.

Od sinoć bez električne energije ostao je grad Pag i sva mjesta na otoku do Paškoga mosta. Bez napajanja ostali su i stanovnici Premude, najudaljenijeg otoka u Županiji. Na kopnenom dijelu bez struje su potrošači na obrovačkom području u mjestima Muškovci, Golubić, Zaton Obrovački, Medviđa i Zelengrad, dok u podvelebitskome kraju struje nemaju potrošači mjesta od Starigrada do Svete Marije Magdalene, s time da sam Starigrad za sada ima napajanje. U zapadnome dijelu županije struje nemaju mještani Privlake i Vrsi, te Istočne Slivnice, Žerave i Ninskih Stanova.

Od dežurnoga dispečera zadarske Elektre doznaje se da je u Zadarskoj županiji trenutačno bez električne energije oko 6.000 stanovnika. U Elektri također ističu kako će se kvarovi otklanjati čim vrijeme dopusti.

Inače, grad Zadar je spreman za novi snježni val.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi je dosta uspješno prevladan, a ovoga vikenda na raspolaganju su i dodatne snage," ističe gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Soli i pijeska ima dovoljno, a zimskoj službi Cesta Zadarske županije na raspolaganju je 10 ralica.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo