u zemlji prolivenog mlijeka / Mljekari pristali na deblokadu, u petak novi sastanak

Image
Foto: PIXSELL

Nakon trodnevnog prosvjeda, mljekari su u četvrtak pristali odblokirati Dukat i Sirelu. Njihovoj odluci prethodio je sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom s kojim su dogovorili ponovni susret u petak, kada bi trebali ugovoriti model formiranja cijene mlijeka.

16.2.2012.
21:25
PIXSELL
VOYO logo

Za petak je dogovoren novi sastanak u Ministarstvu poljoprivrede na kojem će se dogovarati model formiranja otkupne cijene mlijeka, a prosvjednici će još večeras odblokirati mljekare, izjavili su večeras predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka nakon sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

"Ministra smo upoznali sa problemima ne terenu i rekli da se cisterne puštaju u mljekare", kazao je predsjednik Saveza Igor Rešetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra je sastanak u Ministarstvu kako bi dogovorili model formiranja cijene mlijeka. No, mlijekari su napomenuli kako im je ministar rekao da za veljaču mora ostati promemorija o otkupnoj cijeni, što bi bila cijena od 2.66 kune po litri.

Na upit novinara odgovorio je da na večerašnjem sastanku nije bilo povišenih tonova ističući da je to bila argumentirana rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Andrijić iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka izjavio je kako je večerašnji sastanak s ministrom bio neformalan razgovor, ali da je dogovoreno da sutra sjednu i riješe problem, s obzirom da su proizvođači mlijeka na cesti.

"Dogovorili smo da se puste cisterne, da se pokupi mlijeko, pojedine mljekare već su to učinile, ostala je bjelovarska Sirela. Nadam se da ćemo naći rješenje", kazao je Andrijić dodajući da će to puštati do sutrašnjeg sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina prije večerašnjeg sastanka izjavio je kako se probleme mljekara ne smije rješavati na ulici već isključivo argumentirano za stolom.

Proizvođači mlijeka, njih 20-ak, danas poslije podne i ispred Ministarstva poljoprivrede prolili su 80-ak litara mlijeka izražavajući time svoje nezadovoljstvo otkupnom cijenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu bili zadovoljni sastankom u srijedu u Ministarstvu poljoprivrede jer, kažu, nije definira otkupna cijena mlijeka.

Traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2.30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo