u europi nema sreće / Koje su najsretnije države svijeta?

Image
Foto: Photos/Ilustracija

Čini se da je ona stara 'sreća se ne može kupiti novcem' ipak istinita. Naime, prema posljednjem istraživanju, svijet je sretnije mjesto sada, nego što je to bio prije financijske krize, a Europljani su nesretniji od svjetskog prosjeka.

29.2.2012.
10:06
Photos/Ilustracija
VOYO logo

Unatoč teškoj ekonomskoj krizi, stanovnici Zemlje su priznali kako su sretniji.

Iako je osjećaj sreće subjektivan i varira od kulture do kulture, 19.000 ljudi u 24 zemlje svijeta je kazalo u posljednjoj anketi Ipsosa kako su sretniji nego prije pet godina.

Naime, 22 posto ispitanika je sebe okarakteriziralo kao izrazito sretne, dok je njih čak 77 posto 'samo' sretno, prenosi The Economist.

Najsretnije nacije su Indonezija, Indija, Meksiko, Brazil i Australija, dok su europske države nesretnije od svjetskog prosjeka. Najsretnija europska zemlja je Velika Britanija, koja se našla tek na osmom mjestu ove ljestvice. Nakon nje slijedi Njemačka na desetom mjestu, te Francuska i Italija na 12. i 13. mjestu.

Dakle, prema studiji Ipsosa, koji provode ovakve ankete svakih pet godina, najviša razina sreće nije, kako bismo očekivali, u najbogatijim zemljama, nego u onim siromašnim i onima sa srednjim dohotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo