Nova optužnica za Ovčaru

Image

Srbija konačno podigla optužnicu protiv Damira Sirete-Siće za ratni zločin na Ovčari 1991. godine

20.10.2008.
13:47
VOYO logo

BEOGRAD - Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv Damira Sirete, poznatog pod nadimkom 'Sićo', za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na Ovčari 1991. godine.

Optužnica tereti Sireta, koji je porijeklom iz Vukovara, da je kao pripadnik Teritorijalne obrane Vukovara, koja bila u sastavu tadašnje JNA, bio u streljačkom vodu koji je u studenome 1991. pogubio 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na jami "Grabovo" na Ovčari kod Vukovara.

Optuženi Sireta je uhićen u prosincu 2006. u Norveškoj nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica, a 8. svibnja ove godine je izručen Srbiji. Nalazi se u pritvoru, a tužitelj je zatražio da mu se taj pritvor produlji.

Protiv Sirete će se voditi odvojen postupak u odnosu na suđenje koje je u tijeku protiv 17 optuženih pripadnika vukovarskog TO-a i paravojne postrojbe "Leve Supoderice" pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, jer je na tom ponovljenom suđenju dokazni postupak pri kraju i uskoro se može očekivati presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo