RODITELJI ZNALI ZA SVE / Stravično otkriće: Djevojčice pretvarali u dječake

Image

Roditelji su za operaciju promjene spola svoje djevojčice plaćali nekoliko tisuća funti jer su se bojali prevelikih troškova vjenčanja i miraza koje bi morali pokloniti prilikom udaje svoje kćeri.

28.6.2011.
12:10
VOYO logo

NEW DELHI - Mediji su u indijskoj pokrajini Madhya Pradesh otkrili šokantne podatke koji otkrivaju kako je skoro 300 djevojčica podvrgnuto operacijama promjene spola koje su platili njihovi roditelji.

Roditelji su se, po pisanju medija, za ovakve pothvate odlučivali jer su se bojali prevelikih troškova vjenčanja i miraza koje bi morali pokloniti prilikom udaje svoje kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinjavao ih je i ponižavajuć status žena u današnjem indijskom društvu pa bi za svaku operaciju u gradu Indore izdvojili oko 2000 funti.

Protiv liječnika koji su sudjelovali u slučaju, u Indiji poznatom kao "socijalno ludilo", podignute su optužnice, a oni se brane kako su operirali samo djecu s abnormalijama, točnije onu sa ženskim i muškim genitalijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnos spolova u Indiji ide u korist muškaraca zbog čestih čedomorstava i abortusa ženskih fetusa. U Indiji trenutno ima oko 7 milijuna više dječaka nego li djevojčica u dobi do 6 godina, a udruge za ljudska prava tvrdee da zbog ovakvih pothvata ženska djeca više nisu sigurna niti nakon poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo