POGINULO 14 SLOVAKA / Zabili se u betonski stup nadvožnjaka

Image

Slovaci su autobusom krenuli za Vodice. Putovali su gotovo 12 sati kada su iz nepoznatih razloga izletjeli s autoputa i zabili se u betonski stup nadvožnjaka Mogorić.

7.9.2008.
15:17
VOYO logo

GOSPIĆ - Najmanje je 14 slovačkih državljana poginulo u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 6 sati dogodila na 196. kilometru autoceste Zagreb-Split, u blizini Gospića. Iz zasad nepoznatih razloga, turistički autobus s 49 putnika istrgnuo je 20-ak metara čelične ograde autoputa, a zatim se u punoj brzini zabio u betonski stup nadvožnjaka Mogorić. Nagađa se da bi mogući uzrok mogao biti umor vozača koji je poginuo.

Na mjesto nesreće ubrzo je stiglo desetak vozila Hitne pomoći kojima je 20-ak teže ozlijeđenih prebačeno u gospićku bolnicu, dok je lakše ranjenima pomoć pružena u Centru za prihvat putnika Hrvatskih autocesta u Svetom Roku. U pomoć su priskočili i vatrogasci bez kojih zasigurno ne bi bilo moguće izvući tijela poginulih te preživjele, ali zarobljene putnike. One u najkritičnijem stanju do bolnice je prebacio helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog razmjera nesreće i očevida neko je vrijeme promet autocestom na dionici Gospić-Gornja Ploča bio zatvoren u oba smjera, a kasnije je otvoren u smjeru Zagreba.

Ravnatelj policije Marijan Benko, ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević i ministar zdravstva Darko Milinović posjetili su mjesto tragedije i ozlijeđene u gospićkoj bolnici. Na mjesto nesreće stigli su i predstavnici slovačkog veleposlanstva, a iz ministarstva vanjskih poslova te države kažu da će, ako bude trebalo, osigurati helikopterski prijevoz teško ranjenih u domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unesrećenom autobusu bilo je ljudi raznih životnih dobi, ali prema informacijama slovačkih medija, riječ je uglavnom o nešto starijim ljudima koji su u subotu oko 18.30 iz slovačkih Košica krenuli za Vodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo