osvajanje venere i jupitera / Ambiciozan ruski pohod na svemir

Image

Rusi namjeravaju do 2030. godine modernizirati svoj svemirski sektor kako bi mogli poslati misije na Mjesec, Mars, Veneru i Jupiter.

13.3.2012.
8:00
VOYO logo

Rusija namjerava poslati misije na Mjesec, Mars, Veneru i Jupiter, razviti novu raketu i modernizirati do 2030. godine svemirski sektor, koji je u krizi, pišu u utorak ruske svemirske agencije.

"Roskosmos ne odustaje od istraživanja drugih planeta i predviđa niz misija radi produbljene studije Mjeseca s robotima (uključujući donošenje na Zemlju uzoraka tla), Venere i Jupitera", piše Komersant pozivajući se na svemirsku strategiju Roskosmosa do 2030.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tom dokumentu, koji je predan vladi prošlog tjedna, Roskosmos namjerava prije 2030. izvesti 'nadlijetanje Mjeseca s ljudima nakon čega bi poslao kozmonaute na njegovu površinu i potom ih vratio na Zemlju', dodaje se u dnevniku.

"Osim toga, Roskosmos u suradnji sa stranim partnerima namjerava razmjestiti na Marsu mrežu trajnih znanstvenih postaja", ističe Kommersant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska svemirska agencija namjerava izgraditi novu raketu Angara, svemirski brod za letove s astronautima, i zamijeniti sovjetske tehnologije koje se trenutno još uvijek koriste i koje su imale puno problema prošle godine.

Kozmodrom Vostočni na ruskom Dalekom istoku trebao bi biti spreman za lansiranje satelita 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija će do 2015. ulagati u nabavu strane tehnologije kako bi modernizirala sektor, a onda bi se već 2020. okrenula prvenstveno ruskim komponentama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo