12 odabranih iz sabora / Ovi će zastupnici zarađivati više od 50.000 kuna mjesečno!

Image
Foto: RTL

Dvanaest saborskih zastupnika bi od travnja trebali sjediti kao promatrači u Europskom parlamentu sve do ulaska Hrvatske u EU.

16.3.2012.
12:48
RTL
VOYO logo

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Saboru je predložio dvanaest saborskih zastupnika koji bi kao promatrači od travnja trebali sjediti u Europskom parlametu.

To su Ingrid Antičević Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković, Tonino Picula, TanjaVrbat iz SDP-a, HNS-ovac Jozo Radoš, Frano Matušić, Andrej Plenković i Davor Božinović iz HDZ-a, Milorad Pupovac iz SDSS-a, HDSSB-ov Boro Grubišić te Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će moći sudjelovati u radu Europskog parlamenta, ali bez prava glasa sve do ulaska Hrvatske u EU odnosno do 1.srpnja 2013. godine.

No njihov status promatrača financijski se ne razlikuje od statusa zastupnika u EP-u, pa imaju pravo na mjesečnu plaću do najmanje 6.000 eura, dnevnice, putne troškove i druge naknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što Hrvatska uđe u Europsku uniju, održat će se redoviti izbori za EP na kojima će Hrvatska izabrati tko će zastupati Hrvatsku u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo