roditelji šokirani / Djeca na onkologiji imat će lijekove za još tjedan dana!

Roditelji djece oboljele od malignih bolesti, koja se liječe u Dječjoj bolnici u Rijeci, doživjeli su šok kada im je rečeno kako od sljedećeg tjedna više nema lijekova za kemoterapiju njihovih mališana. Međutim, ministar je izjavio kako će osigurati ljekove za još tjedan dana.

12.4.2012.
19:00
VOYO logo

Šok pred dječjom hematoonkologijom u Rijeci bio je očit u četvrtak ujutro. Naime, tad su očajni roditelji saznali su da od idućeg tjedna bolnica nema novca za kemoterapiju njihove djece.

„To su životi djece, kako to more bit preskupo“, kazala je majka oboljelog djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odjelu leži 12 mališana, a oko desetak ih dolazi u dnevnu bolnicu. Liječenje im traje mjesecima.

Odluka o ukidanju lijekova za kemoterapiju donesena je na sjednici stručnog vijeća KBC-a Rijeka u srijedu. Ipak, predstojnik Klinike za pedijatriju demantira zatvaranje odjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vjerujem da će razum prevladati, da će se preispitati određene odluke, određene riječi koje su rečene i da ćemo moć obavijestit sve roditelje da se mogu i dalje liječiti u Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka“, izjavio je predstojnik Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida, Igor Prpić.

To posebno brine Katarinu iz Rovinja. Njenoj šestogodišnjoj kćerkici bolest razara kost lubanje, a za liječenje u Zagrebu mjesečno su trošili i do devet tisuća kuna. Upravo zato su molili za liječenje u Rijeci.

„Samo se nadam da nećemo morat nazad u Zagreb jer to je financijski nepodnošljivo“, priznala je Katarina Radojević.

U sličnoj, teškoj situaciji su i onkološki odjeli u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

„Ne treba paničariti, sve je pod kontrolom, čuo sam se s ravnateljem Hallerom i dakle, definitivno će sva djeca dobit svoju terapiju na hematoonkologiji u Rijeci, nedopustive su takve situacije“, pojasnio je ministar Rajko Ostojić. Dodao je kako će se osigurati ljekovi za još tjedan dana.

Takve nedopustive situacije trebalo bi u idućih godinu dana riješiti povjerenstvo koje je Ministarstvo revitaliziralo nakon šest godina, jer ne postoji razlog da ovoj djeci netko uzme lijek i život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo