začaran krug / Dirljiva ispovijest djevojke koja s 2 diplome nije mogla naći posao!

Image

Djevojka, koja je diplomirala na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu te poslijediplomski studij iz Međunarodnog razvoja i menadžmenta završila u Švedskoj, objavila je video na You Tubeu u kojem je opisala kako je teško pronaći posao mladim, obrazovanim ljudima te dotakla srca mnogih ljudi u virtualnom svijetu.

12.4.2012.
21:04
VOYO logo

Hana je visokoobrazovana djevojka koja unatoč svojim kvalifikacijama dugo nije mogla pronaći posao u ovoj ekonomskoj krizi.

Naime, ova 27-godišnjakinja je diplomirala na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu te završila poslijediplomski studij iz Međunarodnog razvoja i menadžmenta u Švedskoj, no nakon toga je poslodavci nisu dočekali raširenih ruku.

Štoviše, gotovo godinu dana je volontirala u raznim udrugama i odrađivala staž.

"Posao sam u Hrvatskoj intenzivno tražila vjerojatno šest mjeseci. Bila sam nezadovoljna situacijom, propitkivala sam svoje mogućnosti, svoje sposobnosti i vještine. Međutim, s vremenom, to je neko nezadovoljstvo proizašlo u ljutnju i frustraciju cijelom situacijom i osjećajem bezizlaznosti. Ne znam što bih uopće više mogla napraviti da bih dobila posao kada sam iskoristila sve svoje mogućnosti', priznala je Hana, koja je snimila video kako je ekonomska kriza utjecala na njen život.

Također je dodala kako je traženje posla zapravo začaran krug jer poslodavci traže iskustvo, a mladi kad tek dobiju diplome s fakulteta, iskustva nemaju. Nadalje, kad konačno steknu to iskustvo, netko ih zatim mora zaposliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krivnja nije u pojedincu, nego u sistemu, u ekonomiji", zaključila je.

Ona je odlučila prijaviti se na natjecanje Međunarodne organizacije rada, organizirane za mlade između 18 i 29 godina, kako bi opisala koliko je teško danas pronaći posao.

Svoj video je objavila na YouTubeu, a pobijedit će onaj video koji dobije najveći broj klikova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo