KAD BI SVAKI GRAD IMAO TAKVOG / Hrabri gradonačelnik spasio ženu iz požara

Image
Foto: nydailynews.com

Gradonačelnik je po dolasku kući u četvrtak navečer primijetio da u dvokatnici do njegove plamti požar. Zajedno s pripadnicima svojeg osiguranja uletio je unutra ne čekajući dolazak vatrogasaca.

13.4.2012.
13:37
nydailynews.com
VOYO logo

Cory Booker, gradonačelnik Newarka, najvećeg grada američke savezne države New Jersey, prevezen je u bolnicu nakon što je spasio ženu iz požara koji je zahvatio kuću u njegovu susjedstvu.

Booker je po dolasku kući u četvrtak navečer primijetio da u dvokatnici do njegove plamti požar. Zajedno s pripadnicima svojeg osiguranja uletio je unutra ne čekajući dolazak vatrogasaca. Gradonačelnik je sam iznio jednu ženu s drugog kata kuće prepunog gusta dima, a njegovi zaštitari izvukli su još troje ukućana.

Booker je potom prevezen u bolnicu zbog opeklina drugog stupnja na ruci i udisanja dima, ali je ubrzo pušten kući. Na svom je twitter računu objavio da je dobro.

Šef mjesnih vatrogasaca pohvalio je gradonačelnika i trojicu njegovih zaštitara, inače policijskih detektiva, za vrlo profesionalno spašavanje.

Booker, mlada zvijezda u usponu Demokratske stranke, poznat je po tome da uzima stvari u svoje ruke. Tako je zimus, nakon što je Newark pogodila snježna mećava, zajedno sa svojim sugrađanima čistio snijeg i priskrbio si nadimak "superheroj s lopatom".

Na svom službenom putu u SAD u ožujku britanski premijer David Cameron zatražio je sastanak s Bookerom kako bi saznao više o metodama kojima je preporodio svoj grad s 300 tisuća stanovnika nakon više godina propadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo