LIJENOST GA DOKRAJČILA / Slavonski Brod: Ukorili suca jer mu se nije dalo raditi

Image
Foto: Thinkstock/ILUSTRACIJA

Sudac Građanskog odjela Općinskoga suda u Slavonskome Brodu od 2009. do kraja siječnja prošle godine "nije na savjestan, ažuran i efikasan način radio na predmetima", to jest u 11 predmeta bez opravdanog razloga nije izrađivao i otpremao sudske odluke.

13.4.2012.
13:46
Thinkstock/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Slavonskobrodskog općinskog suca TihomiraLazarića Državno sudbeno vijeće kaznilo je ukorom jer i po nekoliko godina nije izrađivao i otpremao sudske odluke.

DSV je utvrdio da sudac Građanskog odjela Općinskoga suda u Slavonskome Brodu od 2009. do kraja siječnja prošle godine "nije na savjestan, ažuran i efikasan način radio na predmetima", to jest da u 11 predmeta bez opravdanog razloga nije izrađivao i otpremao sudske odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teret mu se, među ostalim, stavlja da u šest ovršnih predmeta s kraja 90-ih i početka 2000-ih, koje je od predsjednika suda dobio u rad još 2008., nije ništa poduzeo.

U jednom je ovršnom predmetu tek nakon dvije godine održao ročište radi određivanja vrijednosti nekretnine, a još četiri godine mu je trebalo da donese rješenje o provođenju vještačenja. Iako je stranka nakon toga podnijela zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, sudac Lazarić ni sljedećih 16 mjeseci nije učinio ništa. Na kraju je ipak vještaku poslao požurnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo