MORAO POTISKIVATI OSJEĆAJE / Breivik: Ja sam inače vrlo simpatična i draga osoba

Image
Foto: AP Images

"Ja sam u normalnim vremenima vrlo simpatičan", rekao je Breivik petog dana suđenja. Objasnio je da je od 2006. pa sve do sada morao potiskivati svoje osjećaje i prekinuti sve društvene veze kako bi se pripremio na dva napada koje je izvršio 22. srpnja 2011.

20.4.2012.
12:52
AP Images
VOYO logo

Anders Behring Breivik, kojemu se sudi za prošlogodišnje ubojstvo 77 ljudi u Norveškoj, u petak je pred sudom u Oslu izjavio da je on inače ugodna osoba, ali da je od 2006. godine morao potisnuti svoje osjećaje kako bi mogao izvesti napade.

"Ja sam u normalnim vremenima vrlo simpatičan", rekao je Breivik petog dana suđenja. Objasnio je da je od 2006. pa sve do sada morao potiskivati svoje osjećaje, posebice prakticirajući meditaciju, i prekinuti sve društvene veze kako bi se pripremio na dva napada koje je izvršio 22. srpnja 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je dan aktivirao bombu nedaleko od sjedišta vlade u središtu Osla, pri čemu je poginulo devet ljudi, a potom je napravio pokolj na ljetnom kampu laburističke stranke na otoku Utoyi, pobivši 69 uglavnom mladih ljudi.

Objasnio je da je svoje "neprijatelje morao dehumanizirati", inače ne bi bio uspio u svom naumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Breivik je potom još jednom optužio europske medije za sustavno cenzuriranje nacionalističke ideologije od kraja Drugog svjetskog rata te ocijenio da je ljetna škola na Utoyi bila "kamp za indoktrinaciju" u cilju promicanja "kulturnog marksizma".

Brevik je u petak nastavio svjedočiti o pripremama i provedbi svoga zločina. I danas je, kao i u četvrtak, po ulasku u sudnicu preskočio svoj desničarski pozdrav stisnutom šakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo