ekskluzivno za RTL: / Uzdanica ministrice Holy ipak će biti smijenjena!

Tek što je postala nova šefica Fonda za zaštitu okoliša, Sanja Kalambura ipak će biti ekspresno smijenjena s te funkcije. RTL Danas je ekskluzivno doznao kako bi se smjena mogla dogoditi već ovaj tjedan.

24.4.2012.
19:00
VOYO logo

Vlada ju je prošlog tjedna imenovala, a sada će Sanju Kalamburu ta ista Vlada ekspresno smijeniti.

Sanja Kalambura nova je šefica Fonda za zaštitu okoliša. Na tom mjestu ju je podržala ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, iako je USKOK protiv Kalambure podignuo optužnicu.

Ipak, RTL-u Danas je potvrđeno da će Vlada Kalamburu smijeniti zbog spomenutog procesa i to najvjerojatnije već ovog tjedna. S obzirom na najave predsjednika Vlade, odluka je očekivana.

"Tražit ću na uvid cjelokupnu dokumentaciju da vidim pa ću na kraju kao predsjednik Vlade očito morat donijet odluku. Ne mogu se bavit svim detaljima, vjerujem i dalje svojim suradnicima, vjerujem i dalje u njihove dobre namjere, ali tu je očito nekih propusta bilo", komentirao je situaciju premijer Zoran Milanović.

Najveći propust je, čini se, napravila ministrica Mirela Holy, koja nije detaljno provjerila biografiju buduće šefice Fonda kad se Kalambura prijavljivala na mjesto ravnateljice.

"Treba reći da je ona podnijela sve zakonske papire pa tako i uvjerenje o nekažnjavanju koje uz to ide", kazala je Holy.

Prema našim saznanjima, upravo je to bio najveći problem. Naime, Sanja Kalambura morala je reći da država protiv nje vodi sudski proces.

Ministrica okoliša, pak, svojom je prognozom ishoda sudskog procesa, samo dolila ulje na vatru.

"Odvjetnik Sanje Kalambure je dobio informaciju da je odbačaj u tijeku i čeka se samo potpis sutkinje koja je sad trenutno na bolovanju", govorila je ministrica okoliša.

Iako Kalambura nije povezana sa SDP-om, štoviše, u Fondu za zaštitu okoliša je radila i za vrijeme HDZ-ove vlasti, čini se da je SDP na neki način ipak dobio svoj slučaj Ferenčak. Stoga, ne čudi da ga želi što prije riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo