opasan za druge nacionalnosti / 'Osijek je depresivan grad pun mržnje!'

Image
Foto: PIXSELL

Prema pisanju New Europe, Osijek je jedno od najdepresivnijih mjesta 28. države članice Europske unije.

15.5.2012.
11:40
PIXSELL
VOYO logo

Osijek je jedan od najdepresivnijih gradova Hrvatske, ispunjen mržnjom, prenosi New Europe.

Ako je vjerovati pisanju ovog portala, Osijek je 'uspavani grad s oko 125.000 stanovnika koji se nalazi u istočnoj Hrvatskoj, u kojem su uočljive traume iz rata'.

"S traumama iz rata i vidljivim ožiljcima, kako na secesijskim zgradama tako i na njegovim stanovnicima, uz recesiju i visoku stopu nezaposlenosti mladih, grad na Dravi nudi pregršt razloga za brigu i malo za veselje", napisali su upoznavajući europsko stanovništvo s novom članicom njihove zajednice.

Također su napisali kako je opasno naći se u Osijeku ako ste druge nacionalnosti, ali i čak iz druge regije u Hrvatskoj.

"Kako bi vratili tračak nade u očaj, omladinska organizacija odlučila je podijeliti poruke nade sa svojim sugrađanima. Stoga će dvjesto inspirativnih poruka biti ispisano na unaprijed određenim zidovima, pothodnicima, biciklističkim stazama i gradskim tramvajima, sve u istom stilu, istim slovima, nadopunjujući arhitekturu grada. Projekt financira EU, a provodi se u sklopu obrazovnih aktivnosti i kulture u Hrvatskoj", također je naglasio portal New Europe naglasivši kako stanovništvo ipak pruža nekakav otpor apatiji.

Stoga, Osječane će sigurno razveseliti poruke poput 'Ja sam uvijek tu za tebe', 'Volim svim srcem' i 'Njeguj dijete u sebi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo