vrhunac kampanje / Pred HDZ-om je zadnje kampiranje uoči Sabora

Image
Foto: RTL

Vrhunac je kampanje za predsjendika HDZ-a. U nedjelju će 2142 izaslanika birati između petero kandidata pa je predsjedništvo stranke na posljednjoj sjednici u ovom sastavu detaljno utvrdilo pravila. A ni to, kao ni cijela predizborna kampanja, nije moglo proći glatko.

18.5.2012.
18:48
RTL
VOYO logo

Pred HDZ-om je zadnje kampiranje uoči Sabora. Predsjedništvo se dogovorilo oko izbornih povjerenstava, no ne i oko kandidata za visoki časni sud.

"Četiri kandidata su se dogovorila, a Tomislav Karamarko je izašao sa svojim prijedlogom", rekla je JadrankaKosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi krug - drugi krug, u HDZ-u se ipak sve vrti oko toga. Bore se za naklonost 2100 izaslanika, a u kampanji su ih dočekali neočekivani obrati, priklanjanja, a neki kažu i noževi u leđa.

Aktualna predsjednica kaže, neće se poslije sve moći pomesti pod tepih. No, muškim kandidatima očito tu nema puno spornog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ će izaći jači, snažniji i ponovo će klecati koljena SDP-u", smatra DarkoMilinović.

"Bez obzira tko izgubi, a tko pobijedi, morat će se obračunat sa svojim egom i sa svojim taštinama", misli TomislavKaramarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je bilo povrijeđenih taština i kad su se dodjeljivali nadimci i tajna imena za šifrirane poruke u strahu od prisluškivanja. Tako je stranačka čelnica dobila ime maslina, Korčulanin BrankoBačić je Plavac mali, dok je AndrejPlenković, porijeklom s Hvara - Lavanda.

"Gospodin Popijač je dobio ime jabuka, ali i gospodin Kalmeta je dobio nadimak cipal, to je bilo u ono vrijeme dok smo puno razgovarali i dok je on govorio 'predsjednice sve će biti u najboljem redu'", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u dobrom raspoloženju, kandidati su jutros možda suosjećali s maturantima jer ni jedni ni drugi ne znaju što im nosi sutra.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo