PORUKE S OPĆEG SABORA HDZ-a / 'SDP-u će se od ponedjeljka opet tresti koljena!'

Svi kandidati za predsjednika HDZ-a završili su svoja izlaganja na 15. Općem saboru. Karamarko je pozvao na promjene, Kosor mu je odgovorila na izjavu da 'HDZ treba kroatizirati', Milinović je priprijetio SDP-u, Milošević je govorio o časti i ponosu, a Kojundžić o izdaji.

20.5.2012.
15:31
VOYO logo

Izaslanici na Saboru HDZ-a, njih 2017 koliko ih nazoči Općem saboru stranke, nešto poslije 13 sati počelo je glasovati o kandidatima za vodstvo stranke, pa tako i za prvi krug glasovanja o petero kandidata za predsjednika stranke.

Glasovanje bi se, kako se doznaje, trebalo nastaviti i tijekom rasprave o podnesenim izvješćima o radu stranke u prethodonom razdoblju, koja počinju iza 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon izlaganja, predsjedničkih kandata - Jadranke Kosor, Darka Milinovića, Tomislava Karamarka, Domagoja Ivana Miloševića i Milana Kujundžića, određena je stanka tijekom koje se provodi glasovanje.

Osim predsjednika stranke, HDZ-ovi izaslanici danas biraju i zamjenika predsjednika između tri kandidata - Andrej Plenković, Ante Sanadera i Drage Progmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za šest potpredsjednika stranke kandidiralo se 24 člana stranke, a za deset članova Predsjedništva kandidirala su se 42 HDZ-ovca.

Prvi se od kandidata za predsjednika HDZ-a izaslanicima na 15. Općem saboru obratio Tomislav Karamarko i poručio kako nudi novu hrvatsku neovisnost utemeljenu na novom domoljublju i stavu nespojivom s korupcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ne zaslužuje da njome upravljaju nesposobni i oni koji nikada Hrvatsku nisu željeli", rekao je Karamarko.

Našu snagu čine utemeljitelji koji su bili 'kvasac iz kojeg je izrastao moćan pokret'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje smo mi danas, zapitao se i dodao kako je HDZ izgubio izbore i izgubio samopouzdanje vlastitih članova.

"Stranku treba decentralizirati i potpuno demokratizirati“, poručio je i dodao kako je vrijeme da svaki član iz bilo kojeg dijela Hrvatske bude "jednako važan kao i onaj koji sjedi na Trgu velikana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Pozivam vas da na ovim izborima izaberete promjene, jer bez promjene nema pobjede. Ne pobjede pojedinaca, već pobjede svih nas. Na Saboru u Lisinskom moramo donijeti pobjedu našoj dragoj Hrvatskoj“, rekao je dodavši kako je pobjednički HDZ stranka koja će biti snažna, suvremena, narodnjačka i pučka.

"Našu snagu čine utemeljitelji koji su bili 'kvasac iz kojeg je izrastao moćan pokret'", rekao je i dodao neka ovo bude dan koji će označiti kraj zapuštenosti HDZ-a, kraj zapuštenosti Hrvatske, njezine povijesti i kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajte mi svoj glas i uz Božju pomoć krenimo prema novoj Hrvatskoj neovisnosti", poručio je izaslanicima na kraju svog obraćanja na 15. općem Saboru HDZ-a Tomislav Karamarko.

Obzirom da je Karamarkovo obraćanje izaslanicima potrajalo dulje od predviđenih 10 minuta, predsjedavajući radnim predsjedništvom Ivan Šuker prekinuo je njegovo izlaganje, ali je nakon toga naknadno dopustio da obraćanja i drugih predsjedničkih kandidata traju 14 minuta.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Nakon njega na govornicu je izašla aktualna predsjednica stranke Jadranka Kosor.

"Tražim vas za prvi pravi mandat, kako mi nitko ne bi spočitavao da sam izabrana aklamacijom. Dajte mi povjerenje. Hrabro sam se borila za očuvanje stranke i kad se vratio i pokušao srušiti. Nisam pobjegla i nisam posustala i iznevjerila vas u najtežim situacijama", rekla je Kosor te nastavila:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Šuker je prekinuo Karamarka u izlaganju jer je prekoračio dopušteno vrijeme

"Nisam se u politici obogatila, nisam stekla ni jednu kunu, već sam radila samo za plaću. HDZ ne treba kroatizirati, jer je ovo HDZ koji je izborila hrvatsku državu. HDZ nije bila avantura. Neka se ispričaju oni koji su krali i lagali. Pokažimo danas kako se daje sve za Hrvatsku i kako se Hrvatska ne daje ni za što. Onako kako nas je učio dr. Franjo Tuđman", završila je Kosor uz pljesak, ali ne i ovacije što je dosad bio običaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći kandidati za predsjednika HDZ-a koji se obratio izaslanicima Milan Kujundžić odmah je u uvodu naglasio kako nikad ne čita, već govori iz glave i srca.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Ovo je povijesni trenutak, sve maske su pale. Gledajmo se u oči i govorimo svojoj djeci sutra što smo danas napravili. Naša stranka je pretrpila poraz na izborima. HDZ je na optuženičkoj klupi zbog pojedinaca, cijela stranka je na stupu srama. A gdje su lopovi iz HNS-a, IDS-a i SDP-a? U traljavim pokušajima procesuiranja oni su sveci. A mi lopovi. Stipe Mesić i Ivo Sanader sa sljedbenicima i slugama izdali su dr. Tuđmana. Krenuli s vicevima, izručivanja generala, krađa novca... Užas. Sve je to veleizdaja nacionalnih interesa", oštar je bio dr. Kujundžić u svom govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je povijesni trenutak, sve maske su pale

Sljedeći na redu bio je Darko Milinović: "Danas izabiremo europeizaciju, demokraciju i decentralizaciju naše stranke. To je ono što jamči povratak HDZ-a na pobjednički tron. Danas ovdje moramo reći DA timu, a ne kultu ličnosti. Dragi prijatelji, moramo reći NE i gubitničkom mentalitetu kojeg imamo previše zadnjih godina. Danas moramo reći NE raskolu i nerazjedinjenosti HDZ-a. Moramo imperativno reći DA tome zajedništvu, pozvati sve koji su bili marginalizirani i izbačeni iz HDZ-a. To je poziv za obnovu zajedništva kako nas je učio dr. Franjo Tuđman", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo priznati da smo podijeljeni zbog najlošijeg izbornog rezultata. Neki pokušavaju kriminalizirati HDZ. Neka odgovara onaj tko je doveo stranku u ovaj položaj i tko je ukrao. A nitko ne može kriminalizirati ova tri sveta slova HDZ. Moramo imati odgovore na nove izazove... Nema mjesta pesimizmu. Ponovno će se u ponedjeljak tresti koljena u političkom smislu i SDP-u i Milanoviću od najjače političke stranke", zaključio je u svom govoru Milinović.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Domagoj Ivan Milošević zadnji se popeo na pozornicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno će se u ponedjeljak tresti koljena u političkom smislu i SDP-u i Milanoviću od najjače političke stranke

"Mjesecima govorim o tri razloga kandidature. Želim vratiti svim HDZ-ovcima čast i ponos, našoj stranci vratiti vjerodostojnosti i pobjednički duh, našim ljudima vjeru i nadu da svi možemo živjeti bolje. Danas su svi spomenuli ime dr. Tuđmana. Je li dovoljno samo spominjati ili treba i razmišljati kao on? Zajedništvo je još uvijek među nama, mi smo jedna i jedinstvena demokratska stranka. Ako me izaberete, obećavam da će Hrvatska biti obnovljena i jaka, braniti svuda čast i ponos, pa i u Bruxellesu. Ne tražimo novog Tuđmana jer je jedan i jedini. Tražimo onog tko će sačuvati ljude na radnim mjestima i otvarati nova. Neka pobijedi moderna i snažna Hrvatska demokratska zajednica", rekao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike