čačić kontra bruxellesa / 'Možda ne odmah, ali sigurno ulazim u NO Ine'

Image
Foto: PIXSELL

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar uprave Arsen Bauk izjavili su da ne znaju ništa o navodnoj odbijenici Bruxellesa na prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa koji je poslan Europskoj komisiji na uvid.

25.5.2012.
14:09
PIXSELL
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je novinarima nakon današnje sjednice Vlade kazao da ne zna ništa o odbijenici Europske komisije, ali da ga, ako je došla, to ne bi posebno iznenadilo.

Upitan o mogućem ulasku ministra financija Slavka Linića i njega u Nadzorni odbor (NO) Ine, čemu se Bruxelles protivi, Čačić je rekao da će njihovo imenovanje, ako je to službeno stajalište Europske komisije, biti odgođeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da ćemo ga odgoditi, ako je tako napisano, rekao je Čačić, a na dodatno pitanje znači li to da neće ući u NO Ine odgovorio je: „ Hoću, samo ne u ovom trenutku. O tome će Vlada odlučiti“.

Arsen Bauk je rekao da je Vlada od Bruxellesa dobila prijedloge koje je inkorporirala u prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji je potom poslan Europskoj komisiji. Sada čekamo reakcije i još jedan sastanak, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Slavko Linić rekao je pak novinarima da ministri trebaju biti u NO-u Ine, a 'što će biti vidjet ćemo'.

„Sami vidite što je Mađarska u MOL-u i što je MOL u Ini“, kazao je Linić dodavši kako to nije demokratsko ponašanje jer se 'ne priznaju hrvatski sudovi, a prijeti se onima koji svjedoče'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da samo ministri mogu parirati tako neodgovornim članovima MOL-a u Ini. Zato smo tako čvrsti u stajalištu da ministri moraju ući u NO Ine, a što će biti vidjet ćemo, rekao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo