MILANOVIĆ GA NEĆE / Guverner Rohatinski odlazi!

U svojem govoru uoči predstavljanja studije Svjetske banke, guverner Željko Rohatinski je najavio odlazak s čela HNB-a. Kasnije je na izričito pitanje novinarke RTL-a potvrdio da odlazi jer mu je premijer Milanović u telefonskom razgovoru rekao kako daljnja suradnja nije moguća.

4.6.2012.
16:04
VOYO logo

Vrlo zanimljiv bio je nastup guvernera HNB-a na predstavljanju studije Svjetske banke "Zlatni rast: Vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu", a posebno je znakovit bio završetak njegova govora.

Rohatinski je govor završio riječima kako će "stavovi Svjetske banke o potrebi ostvarivanja štednje i gospodarskog rasta dijeliti i Vlada Republike Hrvatske te Hrvatska narodna banka na čelu s novim guvernerom, te da će krenuti tim putem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala svima, a posebno hrvatskoj javnosti na podršci koju mi je iskazala u posljednjih 12 godina", znakovito je poručio guverner Rohatinski koji je na toj funkciji od 2000. godine.

Nakon što je završilo predstavljanje studije, na izričito pitanje novinarke RTL-a NatašeBožić Željko Rohatinski je potvrdio svoj odlazak te izjavio kako mu je premijer Milanović u telefonskom razgovoru rekao da "daljnja suradnja ne bi bila moguća i da mu neće dati treći mandat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li presudile razlike u mišljenju veznom uz tečaj kune?

"Mislim da je to ključan faktor očuvanja ukupne stabilnosti, a je li to bio presudno morat ćete pitati premijera", rekao je Rohatinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo