I TO SMO DOČEKALI / Split položio popravni: Gay Pride prošao bez incidenata!

Ovogodišnji Split Pride osiguravalo je 900 policajaca iz splitsko-dalmatinske i susjednih policijskih uprava među kojima je bio i Interventni vod, a iz zraka im je potporu pružao helikopter.

9.6.2012.
18:42
VOYO logo

Split na testu – drugi put. Povorka ponosa, kao i lani, krenula je iz Đardina. No danas s oko 1000 sudionika i s jednako toliko policajaca.

Šarolika i glasna parada Splićanima je ponovno namjerila obznaniti svoje pravo na slobodu izbora i izražavanja. Odsječeni kordonom policije, građani koji su se zatekli u Tomislavovoj i  Marmontovoj, o Prideu i ovaj put podijeljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od lani kad je letjelo kamenje i boce, do Rive su stigli bez većih incidenata. One manje, sveprisutne policijske snage i na Rivi i na moru, rješavale su gotovo neprimjetno. Ukupno je preventivno privedeno 50-ak osoba.

I dok udruge prozivaju Vladu da i dalje nema jasan stav o istospolnim zajednicama i LGBT osobama, na povorku je stiglo čak pet ministara iz Milanovićeve Vlade - vanjskih, unutarnjih poslova, branitelja, graditeljstva i uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerovi suradnici obećavaju – zakonski, dolaze bolji dani za prava istospolnih zajednica, a na svoj podvig, uspjeh Pridea na Rivi, ponosan je ministar policije.

Skup su podržala i druga poznata lica - glazbenici, strana izaslanstva, publicisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjim osiguranjem bio je zadovoljan načelnik policijske uprave Ivica Tolušić koji je novinarima izjavio da je očekivao ovako mirnu situaciju. "Više sam nego zadovoljan. Nikakvih incidenata nije bilo. Nema ozlijeđenih i to je najvažnije. Sve je prošlo kako smo i očekivali", kazao je.

Split je prošao test. Bilo zbog veće tolerancije, neviđenih mjera sigurnosti ili oboje. Ponosna povorka s osmijehom se okreće ka zagrebačkom skupu iduće subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo