INTRIGANTNO PITANJE / Tko je smjestio Mireli Holy?

Iako je ostavka Mirele Holy pala još prošlog tjedna, SDP-ovoj "barba Luka" aferi nije kraj. Ministrica u ostavci digla je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je javnosti doturila prepisku sa stranačkim kolegom, šefom Uprave HŽ-a. No, zanimljivo je da je Holy indirektno krug "osumnjičenih" proširila na osobe iz HNS-a.

11.6.2012.
18:40
VOYO logo

Iako je prošlotjednom ostavkom priznala političku krivnju za pokušaj nepotizma, MirelaHoly još traži krivca. Policiji i Državnom odvjetništvu podnjela je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je njezinu prepisku s šefom HŽ-a dostavila javnosti, a isto je učinilo i to državno poduzeće.

"Ja se nadam da će istraga pokazati tko stoji i zbog čega iza takve nezakonite radnje", kaže bivša ministrica.

Ogorčena Holy uvjerena je da su joj smjestili. Predsjednik Republike i dalje tvrdi: u zlouporabi nisu sudjelovale tajne službe.

"Po svim podacima koje imam sigurnosne službe nisu sudjelovale u objavi tog e-maila", govori Ivo Josipović.

Čini se da ni Holy krivca ne traži u tajnim službama. U kaznenoj prijavi i izjavi po izlasku iz DORH-a, imenom je prozvala blisku suradnicu RadimiraČačića.

"Znam da je gospođa AnkicaMamić koja radi kao glasnogovornica za gospodina Čačića dan prije imala informaciju da se sprema napad na mene u vezi s tim dopisom. Pa mene interesira zašto je gospodin SinišaKovačić odlučio prvo s njom podijeliti tu informaciju i koja je njezina uloga u cijeloj medijskoj aferi", pita se Holy.

Koalicijske partnere iz HNS-a ipak ne želi otvoreno osumnjičiti za podvalu.

Javna je stvar da su ministrica na odlasku i prvi potpredsjednik Vlade suradnju otvorili svađom već na jednoj od prvih sjednica Vlade. Čačić se odbio očitovati o optužbama Mirele Holy.

"Ne znam nista o tome, groteskno je to uopće komentirati...", smatra Čačić.

Njegova glasnogovornica Ankica Mamić pred kamere nije htjela, ali priznaje da je imala neka prethodna saznanja o čitavom slučaju. Njih je podjelila s kolegicom iz PR-a AleksandromKolarić, a ova ih je pak prenijela ministrici Holy.

"Dan prije nego li je korespodencija ministrice Holy izašla u javnost, Siniša Kovačić rekao mi je da će sutra Dnevnik 3 objaviti tu priču. Moj sastanak i razgovor sa Sinišom Kovačićem, inače, nije bio na tu temu", otkriva Ankica Mamić.

"Ankica Mamić napomenula mi je da novinari pripremaju objavu priče o tome. Budući da sam prijateljica i sa gospođom Mamić i sa Mirelom Holy, prenijela sam ministrici Holy informacije koje sam čula", govori pak Aleksandra Kolarić.

Kolarić vjeruje da je Mamić dobronamjerno željela upozoriti Holy, no bivša ministrica ne dijeli taj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo