PROMJENE UNUTAR HDZ-a / Karamarko smijenio Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa!

Bivša premijerka i nekadašnji predsjednik Sabora neće ubuduće biti potpredsjednici hrvatskog parlamenta. Na njihova mjesta stići će Željko Reiner i Tomislav Čuljak.

12.6.2012.
18:43
VOYO logo

22:00 - Predsjedništvo HDZ-a na večerašnjoj je sjednici donijelo odluku o smjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, a umjesto njih predloženi su Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner.

"Odluka je bila jednoglasna uz dva suzdržana glasa da se ide na promjenu i 'refresh' na mjestima potpredsjednika Sabora, a Klubu zastupnika HDZ-a sutra će biti predloženi Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner“, izjavio je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o tome koji su glavni argumenti koji su presudili za to da Kosor i Šeks trebaju otići, odgovorio je kako je „tu bilo pitanje i izbornoga poraza i činjenice da se nije ponudila ostavka kao neki moralni čin. Dugo se raspravljalo, stavljalo se na stol sve ono što je bilo dobro u radu i sve ono što nije bilo dobro, međutim pošto stranka ulazi u novi zamah, a konsolidacija stranke je evidentna, potrebno je na nekim mjestima napraviti osvježenja.“

____________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo su njih dvoje bili dobro uigran tim u vrhu HDZ-a i Sabora. Sada je na vrhu drugi dvojac, hoće li ih poštedjeti?

"Revanšizmu u stranci? To ne postoji. Ne dijelimo ljude po tome tko je za koga glasao, nego na one koji žele u novom ozračju, s novim poletom raditi za HDZ", uvjerava predsjednik Karamarko.

O sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa uoči sjednice Predsjedništva nisu se željeli izjašnjavati niti nekadašnji najbliži suradnici.

Unatoč obećanjima da neće biti revanšizma, neslužbeno se moglo čuti da je pitanje samo hoće li rezultat, nogometnim žargonom rečeno, biti 2 nula za Karamarka...ili jedan jedan, u korist Šeksa...

Šeksa bi možda moglo spasiti neosporno saborsko iskustvo - četiri puta biran je za potpredsjednika sabora, jedan mandat bio je na njegovom čelu. Iako je Jadranka Kosor nedavno izrazila nadu da njezine kolege "neće nastojati moje ime i prezime, i moj rad izbristi spužvom",  velike su šanse da će joj u utorak izmaknuti i saborska fotelja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo