jadranka kosor opet u suzama / 'Ja sam samo žena, a derali su po meni bez milosti!'

Jadranka Kosor priznala je novinarima da ju je osobno povrijedio ovakav rasplet situacije, dok je Šeks preduhitrio Karamarka i sam podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora. Pogledajte što su rekli pred kamerama RTL-a!

13.6.2012.
13:45
VOYO logo

Nakon jučerašnje odluke Predsjedništva HDZ-a da se Jadranka Kosor i Vladimir Šeks smjena s mjesta potpredsjednika Sabora, u srijedu ujutro dogodila se prava drama na Markovom trgu.

Naime, Šeks je preduhitrio Karamarka i sam podnio ostavku, dok je Kosor izjavila kako neće podnijeti ostavku.

"Neću podnijeti ostavku jer želim, između ostaloga, sudjelovati u raspravi. Želim još nešto da kažem, prije svega, mladim političarima, kakvih danas ima mnogo u Saboru. Ja imam dosta utakmica u nogama, pa im, ako žele slušati, mogu pomoći svojim savjetima", započela je svoje obraćanje novinarima.

Zašto ne želi podnijeti ostavku objasnila je riječima da je pošteno i časno odradila svoj posao u najtežim trenutcima.

'Hrabro sam nosila teret na svojim leđima'

"Bila sam predsjednica stranke i Vlade. Nosila sam teret na svojim leđima kada su stizale presude, u vrijeme Facebook prosvjeda, arbitražnog sporazuma", nabrajala je Kosor s očitim izrazom nezadovoljstva na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
Image

"Mediji su često odluke Vlade poistovjećivali kroz moje ime i prezime. Mislim da sam imala rezultata i mislim da je ovo igra sudbine, da šest mjeseci nakon što sam potpisala Pristupni ugovor, a u to sam uložila puno truda i hrabrosti, mislim da je trebalo puno hrabrosti za sastavljanje arbitražnog sporazuma, dakle, šest mjeseci nakon potpisa moja stranka mi šalje poruku da više nisam potrebna, ni ja ni moje iskustvo", nastavila je.

Također je usporedila situaciju U HDZ-u i SDP-u.

"Bilo je izbornih gubitnika i u drugim strankama. primjerice, u SDP-u, gospođa Antunović nije dobila izbore za predsjednicu SDP-a i nisu je njezini kolege smijenili, tako je sada i sa gospodinom Lekom, koji isto nije ostvario svoje ambicije u stranci, ali stranka ne razmišlja o njegovoj smjeni. Potpredsjednici Sabora su doajeni, to sam više puta rekla, i mislim da spadam u doajene", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam samo čovjek, ja sam samo žena'

Kosor je zatim priznala kako ju je ova odluka osobno pogodila.

"Ja sam samo čovjek, ja sam samo žena i mislim da imam pravo, bez obzira što sam tako dugo u politici, što sam trpjela mnogo uvreda, sjetite se Suzane i predsjedničkih izbora. Ja sam tada, naravno, znala da nemam šanse pobijediti, svi su bili uz Stjepana Mesića, a ja sam pristala na neki način biti žrtveni jarac u ime HDZ-a i ostvarila 35 posto. To je bio respektabilni rezultat, tada sam rekla da nisam osramotila stranku, iako mi stranka nije pružala potporu", izjavila je i dodala kako se ipak ne osjeća naivnom.

No, s druge strane, priznala je kako je ipak možda premalo kalkulirala u svom političkom radu i 'mnogim ljudima sam vjerovala bez pokrića'.

'Ovo je jednostavno kazna'

"U stranačkim izborima nikoga nisam osobno uvrijedila, a svih pet kandidata u početku su derali po meni i bez milosti. Počevši od toga da su mi spočitavali moje bračno stanje, bez sustezanja su govorili da samohrana majka ne može dobro odgojiti svoje dijete, a ja, ako sam na nešto ponosna, onda je to kako sam odgojila svoga sina", kazala je Kosor s knedlom u grlu i suzama u očima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Također je priznala kako su je povrijedile i poruke u WC-u Lisinskog, koje su joj kolege pisali.

"Iz ove pozicije obične saborske zastupnice HDZ-a radit ću svoj posao kao i do sada, no sada, naravno, bez infrastrukture. Češće ćemo se viđati, bit ću više u saborskom kafiću, jer će mi to biti ured", našalila se.

Unatoč svemu, bivša predsjednica HDZ-a ne razmišlja o odlasku iz stranke.

'Ja sam legalist i odluku Predsjedništva respektiram'

S druge strane, Vladimir Šeks je smireno i bez previše emocija novinarima do izjavu kako je on sam dao ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora.

"Dao sam ostavku na mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora uz obrazloženje da više ne uživam političko povjerenje Predsjedništva stranke. Predlažem da se ta ostavka odmah uvrsti u dnevni red Sabora i da se odmah donese odluka o mojoj ostavci", kazao je.

No, ni on nije zadovoljan epilogom situacije.

"Ljut nisam, ali razočaran jesam jer ne vidim nikakvu korelaciju između mojeg obavljanje dužnosti potpredsjednika Sabora i rezultatima unutarstranačkih izbora, kao i odlukom Predsjedništva HDZ-a da mi uskrati povjerenje za obnašanje dužnosti potpredsjednika", nastavio je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL


"Ja sam svoje političke ciljeve ostvario, a to su demokratska, nezavisna, suverena i europska Hrvatska. Želio sam dati još doprinos nastavku takve politike, međutim, Predsjedništvo moje stranke je donijelo takvu odluku, koju ja, kao legitimist i osnivač HDZ-a, respektiram", zaključio je te izrazio duboko neslaganje s razlozima smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šeks je postupio legitimno i časno, a Kosor će se snaći'

To što je Vladimir Šeks prije sjednice Kluba podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora, Tomislav Karamarko je prokomentirao rekavši kako je to njegovo pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je legitimno i časno, a njegova diskusija (na Klubu HDZ-a) je bila doista korektna", rekao je. U parlamentu imamo nedostatak ljudi koji poznaju proceduru, a Šeksa sam istaknuo kao profesionalca", kazao je Karamarko.

Jadranka Kosor će se, po njegovim riječima, 'sigurno naći negdje u temi branitelji, problema žena i ostalim sklonostima koje bude iskazivala'.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo