KONAČAN PAD JADRANKE KOSOR / 'Ovo je kazna, a ja ne znam zašto sam kažnjena'

Nakon što je Klub zastupnika HDZ-a potvrdio sinoćnju odluku Predsjedništva stranke i smijenio jadranku Kosor i Vladimira Šeksa s potpredsjedničkih mjesta, Kosor je završila u suzama.

13.6.2012.
18:29
VOYO logo

Sama i povrijeđena, JadrankaKosor sad je samo obična zastupnica. S mjesta potpredsjednice Sabora smijenio ju je i Klub zastupnika HDZ-a. Odluka će biti provedena u petak.

"Ovo je kazna, ja jednostavno ne znam zašto sam kažnjena. Bila sam jedan od kandidata i nikome ništa nisam napravila, izgubila sam izbore. Moja stranka mi šalje poruku da više nisam potrebna kao ni moje iskustvo", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskustvo koje je, kaže, dovelo do potpisivanja pristupnog sporazuma. I sad joj sve tako vraća, Kosor je to osobno pogodilo. Nema tu nikakve odmazde, poručio joj je predsjednik stranke, rezultati su to unutarstranačkih izbora.

"Stranka je na koljenima, zato sada radimo na konsolidaciji stranke, bilo je potrebno osvježiti prve redove", izjavio je TomislavKaramarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zašto baš nju, na koju se, kaže Kosor, stalno ide bez milosti? Tako je bilo i u kampanji, kad su joj, tvrdi, spočitavali što je neudana i da kao samohrana majka ne može dobro odgojiti dijete.

"Ako sam na nešto ponosna, to je kako sam odgojila svoga sina, dakle trebalo je to sve izdržati, do onih užasnih poruka u WC u Lisinskom koje su bili upućeni meni, a napisali su ih moji stranački kolege", rekla jeu suzama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor zato ne želi dati ostavku, što je već učinio njezin saveznik Vladimir Šeks. On, pak,  Karamarkov razlog smjene ne smatra dovoljno dobrim, ali u stranci i dalje ostaje.

"Ja ljut nisam, ali sam razočaran. Nisam učinio nikakve pogreške niti u parlamentarnoj kampanji niti unutarstranačkoj i nisam morao podnositi ostavku kao moralni čin", rekao je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje ostaju u Saboru, poručuje im Karamarko, u nekim od saborskih odbora. "Istaknuo sam Šeksa kao vrhunskog profesionalca, a ona će se naći u temama branitelja, ženskim problemima..Na njih se računa da i dalje vrijedno rade u HDZ-u. Jedna stvar je njihov rejting u stranci a to je ono što je palo", rekao je Karamarko.

A nekima se rejting digao. ŽeljkoReiner i TomislavČuljak postat će novi potpredsjednici Sabora. Reinera je inače u Sabor dovela upravo Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasovanje o povjerenju je u petak, dotad Kosor ima vremena skupiti svoje stvari iz potpredsjedničkog ureda. "Bit ću u kafiću, više nego do sada jer će mi to biti ured."

Prva hrvatska premijerka nakon promjene stranačkog vodstva pala je u drugi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo