EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS / Mirela Holy: Čačićeva izjava je nekulturna!

Obrat u slučaju Ombla. Premijer Milanović u Saboru je predstavljajući novog ministra zaštite okoliša rekao da će tek odlučiti hoće li se hidrocentrala kod Dubrovnika graditi ili ne. Zanimljivo, bivša ministrica koja je zadnjeg dana u uredu govorila samo za RTL Danas, iz toga ne izvlači zaključak da je stao na njezinu stranu.

13.6.2012.
18:42
VOYO logo

Gradi li se ili ne? Dok ekološko-politička utakmica oko hidroelektrane Ombla traje, u društvu novog ministra u Saboru - premijer Milanović je zatražio time-out.

Preuzeti dužnost Zmajlović je poslijepodne stigao u ministarstvo, a odande je izišla MirelaHoly. Kojoj i nije najjasnije – zašto se, nakon što je troje od četvero nezavisnih stručnjaka u revizijama postojeće studije nedavno potvrdilo da je hidroelektrana opasna za okoliš, sad traže nove?

"Ne znam hoće li premijer uspjeti naći stručnjake koji su eksperti u ovom području, jer takvih stručnjaka u Hrvatskoj nema puno", kaže Mirela Holy

I dok sad već bivša ministrica ne želi ocjenjivati je li premijer stao na njezinu ili Čačićevu stranu, o Čačiću, koji je nepovoljne revizije, a neizravno i politiku ministrice Holy, nazvao dječjim vrtićem, ipak je konkretnija.

"Mislim da je to jako nekulturna izjava prema akadamskoj zajednici, jer ti eksperti nisu moji drugovi i drugarice iz pješčanika s kojima sam se ja igrala s lopaticama i kanticama", govori bivša ministrica.

A nije to najbolje sjelo ni hidrogeologu GoranuMaziji, jednom od revizora, koji je za RTL Danas pojasnio i svoj stav o Ombli.

"Normalno da me ljute takve izjave. Ja isto ne komentiram nalaze revizije ekonomista, građevince, arhitekte, jer nisam kompetentan to činiti. Nisam ja rekao nigdje da Omblu ne treba raditi, nego da treba neke stvari implementirati u studiju utjecaja na okoliš."

Radimir Čačić zastoj projekta ne priznaje, danas tvrdi, dva nova mišljenja stranih stručnjaka zatražena su prije nekoliko mjeseci:

Eko udruge podsjećaju da se u kampanji Kukuriku koalicija protivila Ombli, ali i da novo propitivanje Omble nije hir Mirele Holy, nego zahtjev Europske komisije, koja je ukazala na traljavo izrađenu prvu studiju.

Borba se nastavlja. Jasno je samo da je nova runda na Ombli samo - odgođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo