policija čeka trag / Slučaj 'šumskog dječaka' i dalje misterij!

Njemačka policija odlučna je riješiti jedan od najmisterioznijih slučaja posljednjih godina - otkriti identitet šumskog dječaka. Objavili su zato fotografije mladića koji tvrdi da je godinama živio u šumi i da o svom životu ne zna gotovo ništa. No, policija mu ne vjeruje i čeka prvi trag.

13.6.2012.
18:42
VOYO logo

Prije devet mjeseci jednostavno je došetao u Berlin: vlastima je rekao da se zove Ray i da je posljednjih pet godina živio s ocem u šumi udaljenoj pet dana hoda te da zapravo - ne zna tko je.

“Zato smo objavili njegovu fotografiju. No, on misli da to neće pomoći. Pita se tko bi ga uopće mogao znati jer njega znaju samo mama i tata, a oni su sad mrtvi. Smatra da gubimo vrijeme, no, mi u policiji mislimo da akcija ima smisla. Netko će ga vjerojatno prepoznati", izjavio je berlinski policajac Thomas Neuendorf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je majku davno izgubio u prometnoj nesreći, a u grad je došetao nakon iznenadne smrti oca u šumi. Uz sebe je imao šator i vreću za spavanje. I to je otprilike sve što zna o svom životu.

“Jedan razlog može biti ozljeda mozga, drugi razlog bi bio psihološke prirode, neka trauma koja je dovela do gubitka pamćenja", rekao je RainerHellweg iz bolnice Charité.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija tvrdi da mladić ima između 16 i 20 godina, govori engleski i malo njemačkog te da djeluje normalno. No, u njegovu priču baš ne vjeruju jer tijelo oca nisu našli, a i šumski život u srcu Europe prilično je sumnjiv.  

"U područjima gdje ne živi mnogi ljudi mogli su ih sresti vikend turisti, lutalice ili šumski rendžeri", smatra DanielLiebgott, stručnjak za preživljavanje u divljini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali to se nije dogodilo pa je mladićev slučaj i dalje misterij. Njemačka će mu po zakonu ubrzo morati izmisliti prezime, iako je za većinu medija on već šumski dječak koji poručuje da samo želi - normalan život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo