PONOVNO SAMO ZASTUPNICI / Kosor smijenjena: Pročitala govor na rubu suza!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski sabor razriješio je Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa dužnosti potpredsjednika Sabora, a na njih je imenovao HDZ-ove zastupnike Željka Reinera i Tomislava Čuljka.

15.6.2012.
13:24
PIXSELL
VOYO logo

Za razrješenje Jadranke Kosor, koje je tražio Klub zastupnika HDZ-a, glasovalo je 124 zastupnika, a sedam ih je bilo suzdržano - Šeks, Kosor i zastupnici HDSSB-a.

Za razrješenje Šeksa, koji je podnio ostavku na dužnost potpredsjednika Hrvatskog sabora, glasovalo je 126 zastupnika, a pet ih je bilo suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao predsjednica Vlade i HDZ-a radila sam u najtežim vremenima, kada je pad BDP-a bio na 6 posto, borila sam se protiv kriminala i korupcije na najbolje moguće načine, od srpnja 2009. donijeli smo odluke koji su temelj hrvatske stabilnosti, kao što su zakon o fiskalnoj stabilnosti, i završili pregovore s EU koje smatram najvećim uspjehom HDZ-a tako i Vlade koju sam vodila ", kazala je Kosor samo nekoliko trenutaka prije nego što je smijenjena, prenosi Večernji list.

Kosor je, kako navodi Jutarnji, cijeli svoj govor pročitala na rubu suza te izdvojila sve svoje zasluge za HDZ, ali i Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila mi je čast dijeliti ove klupe s jednim od utemeljitelja HDZ-a, Vladimirom Šeksom. Pokazao je da se može ostati dosljednim u politici, ostao mi je podrška do kraja iako su mi mnogi govorili da će me ostaviti prvom prilikom. Danas će za moju ostavku glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci primila u stranku, predlagala za dužnosti u Vladi pa i za izborne liste. Okrećem novu stranicu, zastupat ću iste vrijednosti koje sam i ranije zastupala. Želim vam zahvaliti na suradnji koja će se, nadam se, nastaviti i dalje. Demantiram napise o mom odlasku u diplomaciju koji su mi trebali naštetiti. Ostajem saborska zastupnica jer je to najveća čast čime ću raditi za hrvatski narod", zaključila je.

U raspravi o smjeni Jadranke Kosor uključio se jedino Vladimir Šeks, koji je prema očekivanjima stao na njenu stranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izražavam žaljenje i razočaranje što je došlo do ovakve nesretne odluke stranke da se Jadranki Kosor uskrati povjerenje za potpredsjednicu Sabora. Jer ona je u svom dosadašnjem životu djelovala odgovorno i savjesno, a kao predsjednica stranke i Vlade dala je veliki obol na upravljanju krizom, borbi protiv korupcije i približavanju EU. Žao mi je što ti njezini napori nisu prepoznati i što su unutastranački izbori dovedeni u vezu s njezinim ostankom na mjestu potpredsjenice Sabora. To nije dobra niti razborita odluka, ali ja je prihvaćam", kazao je.

Tomislava Čuljka je na dužnost potpredsjednika Sabora imenovalo 125 saborskih zastupnika, uz šest suzdržanih glasova, a Željka Reinera imenovalo je 126 zastupnika, a pet ih je bilo suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo