PRVI ŠEST MJESECI VLADE / 'Furaju' se na grubu realnost, a puni su samohvale

Vladajuća koalicija na vlasti je pola godine. Život je od njihova dolaska poskupio, ali to nas, prema njihovim riječima ne bi trebalo brinuti. No, zašto su vladajući koji se furaju na grubu realnost - na nju zaboravili režirajući spot samohvale povodom 6 mjeseci na Markovu trgu?

24.6.2012.
19:18
VOYO logo

Vladino pitanje proslijedili smo na pravu adresu - građanima. Iz zimske odjeće u ljetnu, šest mjeseci je proletjelo, a Milanovićeva vlada hvali se postignućima.

Porezna reforma, efikasnija naplata duga, izmjene poreza na dohodak, povećanje najniže plaće... i nažalost smanjenje one prosječne za čak 90 kuna u šest mjeseci. Još nešto se, kad je riječ o poreznoj reformi, zaboravilo...

"Povećanje PDV-a nisu nigdje spomenuli, došlo je do lančane reakcije povećanja cijena, nakon toga struja i plin su to samo potvrdili", primjetio je KrešimirSever, Nezavisni hrvatski sindikati.

Nažalost, točno. 2011. završena je s ukupnom inflacijom od 2,3 posto. Stoti dan Vlada je dočekala s inflacijom od 2 posto u odnosu na prošlogodišnji ožujak.U svibnju je pak porast cijena – u odnosu na prošlogodišnji, iznosila gotovo 4 posto. Odlazak po namirnice mjesečno je 40-ak kuna skuplji.

"To je efekt viših cijena energenata, struje i plina, prvenstveno to do poskupljenja", izjavio je 15. lipnja premijer Milanović.

Vijesti o skupljim energentima također nema u spotu, ali se vlada zato pohvalila proračunskim uštedama.

"Glavnina ušteda se planirala preko leđa zaposlenih, i zbog toga pad potrošnje i pad proizvodnje", dodao je Sever.

Ili stručnim riječnikom rečeno pada sve što ne bi trebalo padati, a pao je i guverner Rohatinski dok bi novi šef HNB-a trebao s vladom surađivati na popravljanju loših brojki.

Naslijedili su nulti rast gospodarstva, u prvom kvartalu ono što ne bi smjelo padati palo je za 1,3 posto, u drugom se očekuje još brži pad i do 2 posto.

Više pogledajte u prilogu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo