u pratnji ministra / 23 češka turista avionom se vratili doma

Ozlijeđeni češki turisti otputovali su u Češku posebnim vojnim zrakoplovom Republike Češke u pratnji pomoćnika češkog ministra vanjskih poslova Tomasa Duba, medicinskog osoblja i psihologa. Za teže ozlijeđene u zrakoplovu su bili posebno pripremljeni bolnički kreveti sa svom potrebnom medicinskom opremom.

25.6.2012.
7:15
VOYO logo

Dvadeset i troje čeških turista ozlijeđenih u subotu u teškoj prometnoj nesreči kod tunela Krpani na autocesti A1, otputovalo je svojim kućama u Republiku Češku nešto prije 18 sati iz zadarske Zračne luke.

Češki turisti otputovali su prema Brnu posebnim vojnim zrakoplovom Republike Češke u pratnji pomoćnika češkog ministra vanjskih poslova Tomasa Duba, medicinskog osoblja i psihologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za teže ozlijeđene u zrakoplovu su bili posebno pripremljeni bolnički kreveti sa svom potrebnom medicinskom opremom.

Inače, iz gospičke bolnice danas je otpušteno 35 čeških turista, a petero teško ozlijeđenih je zadržano na liječenju. Ostali su otputovali u domovinu u privatnom aranžmanu jer je po neke od ozlijeđenih u Gospić stigla rodbina ili prijevoz osiguravateljskih društava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđena 60-godišnja češka turistkinja koja je bila hospitalizirana u KB Dubrava, također je prevezena u domovinu posebnim vojnim zrakoplovom Republike Češke, gdje će biti operirana.

Naime, posebni vojni zrakoplov Češke nakratko je sletio u Zračnu luku Zagreb kako bi preuzeo 60-godišnju češku turistkinju, nakon što je oko 18 sati u zadarskoj Zračnoj luci preuzeo 23-roje ozlijeđenih čeških turista, koji su bili smješteni u gospićkoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anesteziolog dr. Duško Jovičić iz Kliničke bolnice Dubrava za Hinu je izjavio kako su liječnici procijenili da je stanje njihove 60-godišnje češke pacijentice stabilno i da može podnijeti put do Češke. Rekao je da je češka strana pokazala interes da pacijentica ide letom koji je danas organiziran.

Češku pacijenticu do Zračne luke Zagreb prevezli su vozilom Hitne medicinske pomoći u pratnji liječnika, a u Zračnoj luci preuzeli su je češki liječnici. Ženu u Češkoj očekuje nekoliko operacijskih zahvata, rekao je dr. Jovičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo