DALMACIJA U PLAMENU / Vatrogasci izbjegli smrt skokom iz gorućeg kombija!

Dalmacija je u plamenu! U samo nekoliko sati buknula su četiri velika požara, a uz kanadere, airtraktore i helikoptere, s vatrenom stihijom borile su se i zemaljske snage. Kod Vodica su dvojica vatrogasaca u zadnji trenutak iskočila iz gorućeg kombija i tako izbjegli sigurnu smrt.

10.7.2012.
18:42
VOYO logo

ŠIBENIK - Vatrena stihija potpuno ga je progutala. Iskakanjem iz ovog vatrogasnog kombija dvojica vatrogasaca u zadnji su trenutak izbjegla sigurnu smrt, no u borbi s vatrom koja je divljala kod Vodica obojica su opečena.

U nekoliko sati u Dalmaciji četiri velika požara; na terenu sve raspoložive zračne snage: četiri kanadera, četiri airtraktora i helikopter.

Prvi požar, u kojem su ozlijeđena dvojica vatrogasaca, buknuo je nedaleko od Vodica, na predjelu Kovča. Vatrena linija duga gotovo tri kilometra zatvorila je promet na državnoj cesti, a vatra praćena vjetrom u pola minute gutala je i do 500-ak metara trave i niskog raslinja.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL



No, poslijepodne bukti i na području Ostrovice, u Lišanima Ostrovičkim (13:05 sati), a ubrzo potom i u Radošičima kod Sinja gdje je opožareno 15 hektara hrastove i borove šume.(13:20 sati).

U Ostrovici se zbog vjetra vatra počela približavati kućama, no gasili su je samo zemaljske snage i jedan helikopter.  Kanaderi su ipak došli u pomoć, no samo dva jer je u međuvremenu u blizini buknuo još jedan požar i to na miniranom području u Budaku.

I iz zraka i sa zemlje – borba s vatrenom stihijom nepredvidiva, a mještani u strahu.

Svi požari još nisu lokalizirani, a uz slike turističke sezone u Hrvatskoj ponovno i one - Dalmacije u plamenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo