U PETAK ZADNJI DAN / Vladin ultimatum sindikatima: Potpišite ili nemojte!

Zavadi pa vladaj! Tom taktikom Vlada, čini se, slama sindikate javnih službi s kojima pregovara o promjeni temeljnog kolektivnog ugovora. Nakon današnjeg odlučujućeg sastanka Banski dvori petak su definirali kao dan u kojem se potpisuje sporazum po sistemu tko došao, dobro došao, a tko nije, nije.

11.7.2012.
18:28
VOYO logo

Koliki će rezovi točno biti, ispregovarati su po šesti put u Banske dvore pristigli sindikati javnih službi. I četiri sata kasnije konačnog dogovora nema. A Vladin ultimatum istječe u petak.

"Očekujemo u petak pozitivnu reakciju i potpis", rekao je potpredsjednik Vlade NevenMimica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri sindikata - liječnički, zdravstva i socijalne skrbi, kulturni i druge socijalne skrbi spremni su potpisati ugovor. "Obzirom na cijelu argumentaciju, takav prijedlog ćemo potpisati", rekao je IvicaBabić iz Hrvatskog liječničkog sindikata.

Ostala četiri, na čelu s VilimomRibičem, prvo žele raspisati referendum i ispitati mišljenje svojih članova. "Pozivam i druga četiri sindikata da postupe na taj način pa da pitaju svoje članove. To mi se čini najpoštenijim i najdemokratskijim", rekao je Ribič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi istomišljenici ne pristaju na dane uvjete unatoč tome što je Vlada pristala prijevoz plaćati u punom iznosu, isplatiti jubilarne nagrade svima sa više od 35 godina staža, ali i donekle popustila kod najbitnijeg problema – povrata božićnica i ostalih dodataka.

"Razmotrit će se pitanje povrata materijalnih prava službenika u javnim službama koje su umanjeme, znači mi moramo potpisati novi kolektivni ugovor za sljedeće razdoblje, rekao je ministar rada MirandoMrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpišu li u petak samo četiri sindikata, s ostala četiri Vlada ide na mirenje. A ne uspije li to, svima se otkazuje kolektivni ugovor. Potpiše li pet sindikata, slijedi arbitraža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo