strah od gubitka vlasti / 'Ako smijenim Čačića, onda možemo na prijevremene izbore!'

Image
Foto: Pixsell

"Jeste li spremni za prijevremene izbore? Ako namjeravate smijeniti Radimira Čačića, onda morate računati s ovom varijantom jer bi HNS izišao iz koalicije", kazao je Milanović na sastanku vrha SDP-a kada se odlučivalo hoće li podržati prvog potpredsjednika.

12.7.2012.
8:00
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić, nepravomoćno osuđen u Mađarskoj, sam vrh SDP-a je raspravljao treba li podržati predsjednika HNS-a.

"Jeste li spremni za prijevremene izbore? Ako namjeravate smijeniti Radimira Čačića, onda morate računati s ovom varijantom jer bi HNS izišao iz koalicije", kazao je tada premijer Zoran Milanović, prenosi jedan od sudionika sastanka za Jutarnji list.

Kako bi scenarij u kojem 15 HNS-ovih zastupnika izlazi iz Kukuriku koalicije bio poguban za Vladu, koja bi tada postala manjinska, nije se više raspravljalo o smjeni Čačića, iako javnost konstantno vrši pritisak na vladajuće da se to ipak učini.

Dakle, opasnost od političke krize i novih izbora pravi je razlog zbog kojega je Zoran Milanović eksplicitno podržao Čačića, najnepopularnijeg političara u Hrvatskoj.

Međutim, kako Jutarnji doznaje, presuda u Mađarskoj je ipak donekle oslabila Čačićev status u koaliciji te on neće biti imenovan  u Nadzorni odbor Ine, kako je prethodno bilo najavljivano.

Osim toga, prvi potpredsjednik neće biti ni član neformalnog Vladina koordinacijskog tijela za Inu, u koju trebaju ući premijer Zoran Milanović, ministar financija Slavko Linić, kao i Siniša Petrović i Mladen Pejnović.

Takvo rješenje podržava i predsjednik Ivo Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo