autonomno djelovanje / 'Sindikati nisu sekta da bauljaju za guruom Ribićem'

Image
Foto: PIXSELL

Sindikati su u priopćenju priopćili da svaki udruženi sindikat ima svoju autonomnost u djelovanju, a Vilim Ribić je samo glasnik koji izriče njihove zajedničke stavove. Osim toga, smatraju kako Vlada RH ne može bez teških pravnih posljedica jednostrano ukinuti niti jedno pravo.

15.7.2012.
14:49
PIXSELL
VOYO logo

Matica hrvatskih sindikata nije vjerska sekta u kojoj za guruom Ribićem bauljaju njegovi sljedbenici već ozbiljna sindikalna središnjica u kojoj svaki udruženi sindikat ima svoju autonomnost u djelovanju, stoji u odaslanom priopćenju, prenosi Večernji list.

Tvrde kako je odluku o neprihvaćanju prijedloga Vlade RH o izmjeni Temeljnog kolektivnog ugovora svaki od četiri sindikata donio autonomno na svojim tijelima, nakon konzultacije s članovima sindikata.

U svojim zahtjevima, koje smatraju pravednima, će zajednički ustrajati do kraja. Smatraju da Vlada ne može bez pravnih posljedica jednostrano ukinuti niti jedno pravo, a ako ipak posegnu za pravnim nasiljem iz sindikata su najavili da će posljedice biti velik broj izgubljenih tužbi što bi moglo biti katastrofalno za cijelu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo