luksuzna vožnja / Razbacivanje u recesiji: Kakve 'pile' voze u Vladi?

Na investicijama bi najviše trebao raditi Centar za praćenje poslovanja u energetskom sektoru, kojeg je osnovao potpredsjednik Vlade, Čačić. No ni uz kakav rezultat u prvih nekoliko mjeseci rada u javnost su došli zahvaljujući natječaju za namještaj i automobile. Što o pet luksuznih limuzina s grijanim sjedalima misle ministri koji se voze u autima starim i po deset godina, doznajte u prilogu!

26.7.2012.
19:10
VOYO logo

Iako u Centru za energetiku još uvijek u ne prate ničije poslovanje, kad počnu, teren će obilaziti u limuzinama sa zagrijanim kožnim sjedalima, vozila će im krasiti alu naplatci i xsenon svjetla, a parkirat će uz pomoć senzora.

Prevelik luksuz za vrijeme štednje, slažu se ministri.

"Ako su Vlada i ministri ove godine odlučili da neće kupovat ni za koga novi auto, onda se moglo i unutar države naći dovoljno kvalitetna vozila koja bi poslužila i tom novom Centru. Za mene je ovo doista neprimjeren i neprihvatljiv način", kazao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Gordan Maras vozi se u Audiu A 6 iz 2008. godine i ne zna koliko je prešao.

'Noćna mora' sindikatima, ministar rada Mirando Mrsić, koristi Volkswagen Passat, čija je  mjesečna leasing rata 5.400 kuna, odnosno prosječna hrvatska neto plaća.

Andrea Zlatar, ministrica kulture, pod nadzorom ima 64 vozila, a najmlađe je iz 2008. godine.

"Moj službeni automobil je sedam godina star i prešao je 400.000 kilometara i za otpis je. Na zadnjem putovanju nam je pregorio i otišao k vragu", rekla je Zlatar.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina automobil ima na raspolaganju 24 sata, a od 174 vozila bez leasinga u ministarstvu poljoprivrede 75 ih je kupljeno preko donacija Svjetske banke. Ministar kaže kako mu bolje ne treba.

"U ovo vrijeme nam ne trebaju grijana sjedala. Govorim još jednom, imamo auto koji smo naslijedili, koji je prošao 250.000 kilometara i s kojim smo zadovoljni, hvala", izjavio je Jakovina.

Za ministra branitelja Predraga Matića, Mercedes E 320 iz 2008. godine osigurao je MUP.

"Kad je bio na servisu, ja sam dolazio na posao i u Golfu, neka sigurnost je potrebna, ali je li potrebno nešto više od toga - naravno da ne", naglasio je Fred Matić.

Automobil više srednje klase BMW serije 5 služi ministricu vanjskih poslova, prosječna starost voznog parka ministarstva je 9 godina.

Ako je prosjek voznog parka Vlade srednja klasa automobila, srednja klasa građana teško si ih može priuštiti. Jednako kao što bi si teško mogli priuštiti vožnju Markovim trgom onako kako su to danas napravili HNS-ovi ministri i premijer - zabranjenim smjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo