TURISTI IZABRALI / Hrvatska je najbolja destinacija na Mediteranu!

Hrvatska je pregazila konkurenciju, najbolja je turistička destinacija na Mediteranu, i to po izboru turista kojih je, recesiji usprkos, na jadranskim plažama u prvih sedam mjeseci bilo gotovo 4 posto više nego lani. Najviše ih je za svoj odmor izabralo Istru.

7.8.2012.
18:46
VOYO logo

Ove su godine hrvatske plaže primamljivije od turskih, grčkih i talijanskih. Dok Mediteran zbraja minuse, Hrvatska već drugu godinu ostvaruje rekorde.

U prvih 7 mjeseci u Hrvatskoj se odmaralo 6 milijuna i 660 tisuća turista, gotovo 4 posto više nego lani. Noćenja je 5 posto više, ukupno blizu 36 milijuna. Gotovo trećina ostvarena je u Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova sezona je bolja zato što je 7. mjesec bio jako dobar, lanjski sedmi mjesec je bio rekordan, ali je imao 8 dana kiše. Očigledno je da je ovaj sedmi mjesec priskrbio gotovo pola milijuna noćenja više", izjavio je DenisIvošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Najveći rast dolazaka ima dubrovački kraj - čak 9 posto. I Ličko-senjska županija te Grad Zagreb privlače sve više turista, dok je Istra u špici sezone na plus 4. Slični su porasti i u cijeloj Dalmaciji, dok na Kvarneru on iznosi 1 posto. Tamo ipak nedostaju Slovenci i Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je najviše turista stiglo iz Njemačke, čak 13 posto više. To je bilo dovoljno da se pokriju manji minusi iz Slovenije i Češke, te oni veći, iz Italije. Očekivano su brojni Austrijanci, a iznenadili su Poljaci te osobito Nizozemci kojih je čak 20 posto više.  

Hrvatska turistička strategija usmjerila se na bliže zemlje za koje se znalo da ih kriza neće jače pogoditi. To se sada isplaćuje, Nijemaca je stiglo već gotovo milijun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S razlogom se govori da je Njemačka pobjednik dosadašnjeg dijela turističke sezone. I to je ono što nas veseli", izjavio je ministar turizma VeljkoOstojić.  

Stranaca je više, no domaći turisti na Jadranu sve su rjeđi. Ove ih je godine dodatnih 4 posto manje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo