DEČKI SA ZADATKOM / Jet-ski od kojeg strahuju svi u zadarskom arhipelagu

Uz sedam brodova, zadarska policija u svojoj floti ima i jet-ski na kojem policajci već šestu godinu hvataju neodgovorne vozače brodica. Za policiju pomalo neobično prijevozno sredstvo imaju samo u Zadru, no na njemu su prikupili velik dio od ukupno 89 kazni.

7.8.2012.
19:08
VOYO logo

Iako izgleda kao adrenalinsko uživanje, ovo je policajac na zadatku. Njegov je posao hvatanje onih koji krše prometne propise na moru.   

"Situacije budu razno razne, uglavnom glisiranja, u lukama i blizu obale i to je ustvari najveći problem", rekao je pomorski policajac DamirKaramarko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa skuterom je lakše ići uz obalu nego s većim brodovima jer je manji i mobilniji je, znači može napraviti više posla", pojasnio je zapovjednik ophodnog broda TomislavAntišin.

Zadarska pomorska policija ove je godine zbog glisiranja kaznila 89 vozača, njih 82 jer su bili preblizu obale dok ih je sedmero glisiralo unutar luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim je intervencijama jet-ski odradio dobar dio posla, no on se koristi jedino u zadarskom arhipelagu dok ga u drugim policijskim ispostavama nema.

Zadarska pomorska policija u floti ima još sedam brodova koji uz nadzor morske državne granice kontroliraju i sigurnost plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako plijeni pažnju, policajac na jet-skiju ulijeva i sigurnost pa možda već sljedeće godine više neće biti usamljeni primjerak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo