stanje i dalje teško / Veliki požar proširio se na brda u blizini Komina

Image
Foto: Pixsell

Veliki požar izbio je u subotu u blizini Komina. Gase ga kanaderi i helikopter s korpom za vodu. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na brda iznad Komina.

12.8.2012.
15:21
Pixsell
VOYO logo

Na požarištima Dubrovačko-neretvanske županije gdje gori od subote - i to u Župi Dubrovačkoj kod Plata te u dolini Neretve kod Komina, stanje je i dalje teško, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića.

Dio požarišta na području Plata je pod nadzorom, a širenje požara prema Platu, odnosno Dubrovniku je zaustavljeno, dok je aktivan jedan krak i to prema brdima u Konavlima, a njegovo širenje bi, kako se očekuje, uskoro trebalo biti zaustavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo teška situacija je u Kominu u dolini Neretve, posebno na sjeveroistočnoj strani prema Kuli Norinskoj gdje je velika vatrena fronta i gdje je požarom obuhvaćeno više od 500 hektara površine.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović ističe kako se vatra i dalje širi, no obranjene su kuće u predjelu Desni a gasitelje očekuje duga i naporna večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u nedjelju su izbili manji požari u Cavtatu te na otoku Lopudu, koji su brzom intervencijom vatrogasaca i kanadera ugašeni, a na Loputu je opožareno 600 metara kvadratnih borove šume.

Na dubrovačko-neretvanskim požarištima se nalaze sve raspoložive vatrogasne snage i dobrovoljna vatrogasna društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar u Mokošici

Nakon Plata u Župi dubrovačkoj te Komina u dolini Neretve u Dubrovačko-neretvanskoj županiji poslije 15 sati buknuo je i požar iznad najvećeg dubrovačkog naselja Mokošice.

Po riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića vatra se širi velikom brzinom, a gasiteljima pomaže jedan kanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požarom je zahvaćena mješovita šuma.

Simović kaže da je požarište u Župi dubrovačkoj pod kontrolom no i dalje gori u Kominu, no kuće su obranjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas teška noć i ukoliko vatra krene prema Kuli Norinskoj, odnosno naselju Matijevići iza brda bit će vrlo teško" , rekao je Stjepan Simović i dodao kako su angažirane i dodatne snage s poluotoka Pelješca odnosno Stona.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo