JOŠ UVIJEK DIMI / Veliki požar kod Skradina stavljen pod nadzor

Image
Foto: PIXSELL

Još uvijek ima džepova iz kojih dimi, no ta mjesta polijevaju kanaderi jer im ljudstvo i tehnika ne mogu pristupiti. Otvorenog plamena na požarištu više nema, kazao je skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić.

13.8.2012.
11:09
PIXSELL
VOYO logo

Nakon cjelonoćne borbe s vatrenom stihijom od jutros je pod nadzorom veliki požar na području Sonkovića, pored Skradina, doznaje se od Nediljka Dujića, skradinskog gradonačelnika i čelnika Stožera za zaštitu i spašavanje toga grada.

Još uvijek ima džepova iz kojih dimi, no ta mjesta polijevaju kanaderi jer im ljudstvo i tehnika ne mogu pristupiti. Otvorenog plamena na požarištu više nema, kazao je Dujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu su dežurne ekipe koje će požarište nadzirati tijekom cijelog dana, a uskoro će biti raspušteni vatrogasci koji su u pomoć Skradinjanima došli iz Zagreba i Karlovca.

Iako je jutros Hrvatska vojska trebala poslati svojih 50 vojnika u pomoć gasiteljima, za to na kraju nije bilo potrebe jer je požar ranije bio stavljen pod nadzor, izvijestio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek je teško reći kolika je opožarena površina, no zasad se zna da je stradalo mnogo nasada maslina i vinove loze od Skradina prema Gračacu, no na sreću nitko nije ozlijeđen, a spašeni su i svi objekti kojima je vatra sinoć ozbiljno zaprijetila, kazao je skradinski gradonačelnik Dujić. Podsjetio je da su zbog požara sinoć bili evakuirani stanovnici naselja Todorovići, Čulini i Bratići.

Napomenuo je kako je ovo bio jedan od najtežih požara ove godine, a vatra je u jednom trenutku imala frontu dugu čak četiri kilometra. Zbog toga se mogu očekivati velike štete na poljoprivrednim kulturama, ističe gradonačelnik Skradina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana Grad Skradin će osnovati Povjerenstvo za procjenu štete koje će obići požarište i popisati uništene kulture, a tu listu priložit će županu šibensko-kninskom kako bi se eventualno mogla odobriti odšteta iz županijskog proračuna, najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo