šteta je ogromna / Požari diljem Hrvatske stavljeni pod kontrolu

Image
Foto: Pixsell

Požari diljem zemlje su, ili ugašeni, ili stavljeni pod kontrolu. Požar u Sestrunju je ugašen, a lokaliziran je i požar na p odručju Crikvenice. Kod mjesta Sonković se vatra i dalje gasi, ali situacija je bolja.

14.8.2012.
10:32
Pixsell
VOYO logo

Požar na otoku Sestrunju u Zadarskoj županiji, u kojemu je zahvaćeno oko 10 hektara guste makije i crnike ugašen je u ponedjeljak oko 20 sati, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

U gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova, air tractor, dva helikoptera s uređajem za gašenje, DVIP Zadar i JVP Zadar s ukupno 22 vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto poslije 20 sati lokaliziran je požar koji je izbio na otvorenom prostoru na području Crikvenice-Kotorska. Opožareno je pet hektara borovine i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su protupožarni zrakoplov, air tractor, JVP Crikvenica, Rijeka, DVD Kraljevica, Novi Vinodolski, Bribir, Sušak, Drenova, Jelenje, Klana i Škrljevo s ukupno 66 vatrogasaca i 19 vatrogasnih vozila. Tijekom noći na dežurstvu su bili JVP Crikvenica i DVD Bribir sa 16 vatrogasaca i četiri vozila.

Požar kod mjesta Sonković kod Skradina i dalje se gasi. Zahvaćena je trava, nisko raslinje i smrike. U gašenju požara jučer su sudjelovala tri protupožarna zrakoplova, air tractor, helikopter s uređajem za gašenje, županijske vatrogasne snage, te DIP Šibenik, vatrogasci iz kontinentalnog dijela RH, 50 pripadnika PP NOS HKoV s ukupno 180 vatrogasaca i 37 vatrogasnih vozila. Tijekom jutra biti će raspuštene vatrogasne snage koje su pristigle u pomoć iz Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer poslijepodne oko 18 sati buknuo je požar na području Vinjana Gornjih uz granicu s BiH u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zahvaćena je trava, hrastova šuma i nisko raslinje. U gašenju su sudjelovali dva protupožarna zrakoplova kanaderar, JVP Split, Imotski, DVD Imotski, Lovreč, Zagvozd, Zadvarje, Kučići i sezonci s ukupno 59 vatrogasaca i 16 vatrogasnih vozila. Požar je na hrvatskom teritoriju ugašen ali još gori u BiH, a tijekom noći organizirano je dežurstvo.

Požar na području Župe Dubrovačke kod Plata uz državnu granicu s BiH, gasio se i tijekom jučerašnjeg dana, a na požarištu je, na dežurstvu tijekom noći, bila JVP Konavle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar na području Komina-Kule Norinske, gasio se i tijekom jučerašnjeg dana, a gasila su ga tri kanadera, županijske vatrogasne snage, DIP Split i Dubrovnik, SPVP Pelješac, vatrogasci iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije s ukupno 135 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila i 100 pripadnika PP NOS HKoV.

Na području Mokošice požar na otvorenom prostoru jučer su gasili uz dva kanadera i županijske snage. Na požarištu je tijekom noći organizirano dežurstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo