UZ POMOĆ KANADERA / Vatrogasci lokalizirali požar kod Lokve Rogoznice

Image
Foto: PIXSELL

U srijedu rano ujutro lokaliziran je šumski požar koji je u utorak buknuo na području Lokve Rogoznice – Ruskamen. Požar na području Suhovara je ugašen, a na požarištu na području Komina-Kule Norinske vatrogasci još rade, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

15.8.2012.
10:17
PIXSELL
VOYO logo

Požar na području Lokve Rogoznice – Ruskamen lokaliziran je jutros u 5 sati, a zahvaćeno je 50 hektara guste mlade borove šume. Uz pomoć dva kanadera i 41 vatrogasnog vozila, gasilo ga je ukupno 145 vatrogasaca iz Imotskog, Splita, Žrnovnice, Solina, Kaštela, Podstrane, Vranjica, Omiša, Kučića, Gate, Dugog Rata, Mladosti, Gomilice, Dugopolja, Klisa, Trogira, Slatine, Seget-Vranjica, Marine i Muća.

U tijeku je sanacija požarišta. Tijekom jutra u pomoć gasiteljima upućuje se i jedan helikopter s uređajem za gašenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci i dalje rade na požarištu na području Komina-Kule Norinske. Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju požara sudjelovao je jedan kanader. Na požarištu je bilo ukupno 135 vatrogasaca iz dalmatinskih postrojba te Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, 50 pripadnika protupožarnih snaga Kopnene vojske s 25 vatrogasnih vozila.

Tijekom dana raspušten je veći dio snaga. Na terenu su ostale županijske snage s oko 50 gasitelja i 10 vatrogasnih vozila, koje su obavljale dežurale i sanirale teren tijekom noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar koji je sinoć izbio na području Suhovara ugašen je u 22 sata. Požarom je zahvaćeno tri hektara hrastove šume. U gašenju su vatrogascima iz Zadra i Škabrnje iz zraka pomagali jedan protupožarni zrakoplov canadair i dva protupožarna zrakoplova air tractor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo