'NEMOJTE SE BOJATI' / Ministar Linić za RTL: Samo će bogati morati davati više!

Ministar financija Slavko Linić za RTL Danas je komentirao prodaju Diokija turskom Caliskanu. Istaknuo je kako pregovori nisu zapeli, već je većina potrebnih ugovora usuglašena, a spornih točaka nema. Očekuje da će potrebni dokumenti biti potpisani do kraja tjedna.

22.8.2012.
19:35
VOYO logo

Ministar financija SlavkoLinić za RTLDanas je komentirao prodaju Diokija te istaknuo da su priče o povećanju poreza koje se posljednjih nekoliko dana povlače po medijima neistine.

Jesu li vam iz uprave Diokija javili gdje je zapelo i zašto još nisu potpisani predugovori i ugovori o transakciji s Dina Petrokemijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije zapelo nigdje, očito su to procesi koji traju, no manje više je sve pri kraju. Ministarstvo financija je sa Zagrebačkom bankom dogovorilo i tekstove granacije, samo iz jednog razloga: da pet milijuna za kojih mi inzistiiramo da idu za isplate plaće radnicima Diokija i Dine, budu što prije na računima zaposlenih".

"Još ćemo pričekati jer je cijeli proces u svojem završnom dijelu pa nećemo pokrenuti stečaj, iako je rečeno da se sve mora dogovoriti početkom ovog tjedna. Znamo koliki su to teški procesi, pogotovo u tvrtkama kojima predstoji restrukturiranje stoga ćemo, ponavljam,  čekati jer smo uvjereni da će uskoro biti kraj cijelom slučaju. Vjerujem da će do kraja tjedna bit potpisani dokumenti jer manje više nema spornih točaka", optimističan je Linić oko prodaje Diokija.

Ministar financija nije se mogao ne osvrnuti na, kako kaže, laži i neistinite podatke o porezu njegovom povećanju, koji se u posljednje vrijeme plasiraju u medijima.

"Evidentno da je jako puno u posljednih nekoliko dana lažnih i neistinih podataka, a sve u funkciji zaštite bogataša. Zato vrlo jasno poručujem svim građanima Hrvatske: bogataši koji su svjesni da za potrebe Hrvatske, pogotovo za zdravstveni sustav, trebaju dati više nego do sada, se ne slažu s time i bore se lažima i podacima koje nitko od stručnih ljudi u ministarstvu financija niti nema".

"Nemojte se bojati, nećete imati veće poreze nego što je to sada komunalna naknada. Veće poreze će imati oni koji imaju daleko veći broj nekretnina nego što im treba i ne iznajmljuju ih", zaključio jer ministar.

Dodao je kako ono što vlada želi je da radnici imaju manje doprinose za zdravstvo kako bi im mogla rasti plaća.

"Hrvatska udruga poslodavaca nije se složila s mnogim prijedlozima od strane ove vlade koja upravo ide njima u korist jer se traži da budu odgovorni, da plaćaju radnike, poreze, da servisiraju i dobavljače i sve ostalo. Očito je da to mnogi nisu navikli u ovih 20 godina hrvatske samostalnosti i da im to teško pada", kazao je Linić.

Problem nelikvidnosti neriješen?

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



"Opet neistina, prvo što je vlada Zorana Milanovića donijela je mogućnost da svatko tko je dužan državi reprogramira svoje obaveze na 36 mjeseci, dvaput smo ponovili tu mjeru da ljudima omogućimo da s državom reguliraju svoje odnose. O financijskom poslovanju postoji sada zakon kojim Vlada preuzima ogroman teret financijske konsolidacije svih privrednika. Bavit ćemo se svakim privrednikom pojedinačno, samo da bi on mogao dalje investirati i mogao obavljati djelatnost", zaključno je poručio Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike