NASA sve opovrgava / 'Znatiželjko' je već otkrio život na Marsu?

Image
Foto: nasa.gov

Nakon što je 'Znatiželjko' sletio na površinu Crvenog planeta i puževom brzinom započeo svoju misiju šaljući snimke na Zemlju, mnogi su zaključili kako Mars obiluje izvanzemaljcima i brojnim neobičnim pojavama.

26.8.2012.
13:33
nasa.gov
VOYO logo

Tek što je robotizirano vozilo Curiosity dotaklo tlo Crvenog planeta, mašta brojnih zaljubljenika u svemir se otvorila poput Pandorine kutije.

Unatoč brojnim pretjerivanjima, čini se kako je 'Znatiželjko' doista snimio neobične pojave i objekte na Marsu.

Naime, svjetski mediji, pregledavajući snimke i fotografije pristigle iz svemira, raspisali su se o misterioznom objektu koji se pojavljuje, a zatim i nestaje na horizontu 'četvrtog kamenčića od Sunca'. Međutim, NASA je to opravdala prašinom koju je podiglo vozilo kada se spustilo u krater. Curiosity je težak jednu tonu, pa je njegovo spuštanje bila zahtjevna akcija.

Na YouTubeu je osvanula obrađena snimka jednog NASA-inog videa s Marsa. Jedan korisnik je koristeći posebne filtere uočio nešto što nalikuje letećem tanjuru. Stručnjaci su odmah pojasnili kako je riječ o 'mrtvim pikselima' na kamerama vozila.

Druga snimka na YouTubeu pokazuje bijele točkice na nebu iznad Marsa. Navodno je tu snimku slučajno pustila NASA, ali još uvijek nije potvrđeno da se radi o autentičnoj. Naime, originalna snimka navodno nije imala te bijele točke.

Nakon toga su se odmah javila nagađanja kako je NASA snimila izvanzemaljce, ali nije joj u interesu da svijet sazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo