NEMA PREPORUKE DOKTORA / Malena Stephanie zbog jednog potpisa ne može na operaciju u Chicago!

Priča o malenoj Stephanie, djevojčici kojoj je hitno potrebno 250 tisuća dolara za operaciju, dirnula je mnoge naše gledatelje. HZZO joj ne može platiti operaciju sve dok kirurg koji ju je operirao u Hrvatskoj to ne preporuči, no on tvrdi - zahvat je uspio. Ipak, malena Stephanie se osjeća sve lošije.

10.9.2012.
18:07
VOYO logo

Ova petogodišnja Zadranka poruku da samo želi biti zdrava je uputila svima koji žele pomoći. Brojni mailovi i poruke podrške njezinim roditeljima ulijevaju nadu da će možda ipak uspjeti prikupiti gotovo dva milijuna kuna koliko im treba za Stephaninu operaciju u Chicagu.

Stepfani boluje od rijetke bolesti mozga. Zbog toga joj prijeti paraliza. Trpi nesnosne bolove, pa sirup protiv bolova pije češće od soka. Nadali su se da će pomoći operacija u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

"Nakon operacije su rekli kako su sve naše brige riješene, ali nije to tako", govori otac Ivica Milda.

I tu su za obitelj Milda nastali novi problemi. Liječnik iz Klaićeve tvrdi da je operacija uspjela i da je otklonio malformaciju. Tri druga liječnika, gomila nalaza i Stephanini simptomi tvrde da to nije istina. Specijalist iz Chichaga može im pomoći, ali HZZO ne može platiti tu operaciju sve dok Stephanin liječnik za to ne da preporuku.

"Jasno je da mi ne možemo ići protiv nalaza liječnika. Dakle, HZZO će uputiti svaku osobu na liječenje u inozemstvo ako doista vrhunski stručnjaci smatraju da su sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj iscrpljene", rekao nam je glasnogovornik HZZO-a Nenad Korkut.

Kada bi liječnik, kojeg obitelj Milda još uvijek ne želi imenovati, stavio svoj potpis na preporuku, malena Stefani imala bi novac potreban za operaciju u roku od 48 sati. No, molbe upućene njemu nisu upalile, ostalo im je samo moliti vas.

Želite li im pomoći pišite nam na exkluziv@rtl.hr. Iz HZZO-a im poručuju neka im se svejedno jave, s drugim liječničkim mišljenjima. Ali, bez potpisa Stefaninog liječnika eventualno plaćanje njezine američke operacije moglo bi potrajati. A sve to zbog samo jednog čovjeka u bijelom koji ne želi dati svoj potpis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo