'vodena stihija' / Rijeka pod vodom, palo 220 litara kiše po metru četvornom

U srijedu oko 23 sata iznad Rijeke se otvorilo nebo. Kiša je potopila riječke ulice i zaustavljala promet. Meteorolozi kažu da je palo nevjerojatnih 220 litara po metru četvornom.

13.9.2012.
19:48
VOYO logo

Od te količine, od sinoć u 20 sati do jutros u 8 sati, palo je 200 litara kiše, čime je u samo jednoj noći nadmašen višegodišnji prosjek padalina za rujan, koji za Rijeku iznosi 166 litara po četvornom metru, izvijestili su meteorolozi.

Vodena stihija bila je toliko moćna da je neka vozila natjerala na predaju, zapravo okrenula ih je da idu – nizvodno. Uzvodno su veslali samo najjači, oni koji su sami sebe uvjerili da su samohotke i borbena vozila, prenosi Novi list.

"Mi, koji smo se zatekli na ulicama, u automobilima ili pješke, svejedno,  dok smo se borili s vodenom stihijom, osjećali smo se se bespomoćnima, a Zvonimirova ulica ispred Novog lista sličila je u jednom trenutku na Amazonu", napisao je Orlando Rivetti, novinar Novog lista.

Voda je izbacivala i oborinske šahtove pa su mjestimično nastajali 'pravi gejziri i jezerca vode na prometnicama i u drugim dijelovima grada, što je otežavalo promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon rješavanja hitnih slučajeva, jutros je nastavljeno ispumpavanje vode iz podruma u širem središtu grada.

Na kvarnerskom području jutros puše bura, a na riječkom je kiša prestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak cijelu Hrvatsku očekuje oblačno, kišovito i vrlo vjetrovito vrijeme. Temperature u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13 stupnjeva, a na Jadranu od 12 do 15, piše DHMZ.

U petak će biti vrlo slično vrijeme kao i u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo