KRIMINALCI DOLIJALI / Stranci računalnim prevarama pljačkali kockarnice

Image

Policijski službenici su prilikom kontrole u autu uočili više improviziranih elektroničkih uređaja poput mini kamera i mini komunikacijskih uređaja te su posumnjali da ti uređaji služe za počinjenje kaznenih djela pa su Ukrajince uhitili.

13.9.2012.
14:40
VOYO logo

Četvorica državljana Ukrajine u dobi od 34, 35, 36 i 45 godina te 47-godišnji državljanin Rusije osumnjičeni su da su računalnim prijevarama pokušali doći do novca u istarskim kockarnicama te su nakon kriminalističkog istraživanja sinoć predani u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je danas istarska policija.

Uhićeni su 10. rujna u 20.20 sati u mjestu Markovcu, pokraj Buja kada su policajci zaustavili osobni automobil 'volkswagen passat' slovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji Ukrajinac. S njim u autu nalazila su se dvojica njegovih sunarodnjaka u dobi od 35 i 36 godina. Policijski službenici su prilikom kontrole u autu uočili više improviziranih elektroničkih uređaja poput mini kamera i mini komunikacijskih uređaja te su posumnjali da ti uređaji služe za počinjenje kaznenih djela pa su Ukrajince uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su trojica muškaraca bili povezani s 47-godišnjim ruskim državljaninom i 45-godišnjim Ukrajincem, koji su uhićeni istu večer. Oni su, naime, 10. rujna na području Buja, posebnim elektroničkim napravama i programima prilagođenim izvršenju kaznenih djela, posjećivali kockarnice i pokušali sebi pribaviti protupravnu imovinsku korist, u čemu ih je spriječila policija.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policija je pretražila automobile osumnjičenika i apartmane u kojima su boravili te je pronađeno više komada mobilnih uređaja i posebnih elektroničkih naprava namijenjenih počinjenju kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo