OLAKOTNE OKOLNOSTI / Apel lopovu: 'Vrati novac za Stephanie i oslobodit ćemo te kazne'

Image
Foto: PIXSELL

Zadarska policija pozvala je lopova koji je ukrao novac s preko 30.000 kuna donacija ocu oboljele petogodišnje djevojčice Stephanie, da vrati torbicu poručivši mu kako će u tom slučaju za njega vrijediti 'olakotne okolnosti'.

19.9.2012.
13:37
PIXSELL
VOYO logo

Zadarska policija pozvala je lopova koji je iskoristio trenutak nepažnje i ukrao novac za operaciju boljele petogodišnje djevojčice Stephanie. U tom slučaju, naglašavaju predstavnici snaga i reda, vrijedit će 'olakotne okolnosti'.

Članak 216, stavak 4 Kaznenog zakona RH kaže: "Ako počinitelj ukradene stvari vrati oštećeniku prije nego je saznao da je otkriven, sud ga može osloboditi kazne".

Obitelj Milda i njihovi prijatelji smatraju kako je lopov pomno planirao krađu jer su sve njihove aktivnosti bile javno dostupne na Facebook stranici.

Akcija prikupljanja pomoći Stephanie Milda nastavlja se punim intenzitetom i prerasta u pravi pokret. Jučer je objavljen podatak da je prikupljeno 700 000 kn. Vremena je sve manje, operativni zahvat je zakazan za četvrtak 27. rujna.

Djevojčica boluje od vrlo rijetke bolesti, Arnold - Chiarijeve malformacije, razvojne anomalije baze mozga, a sredstva se prikupljaju za operaciju zakazanu u Sjedinjenim Državama. Operacija košta 250.000 dolara i građani Zadra već nekoliko dana organiziraju brojne humanitarne akcije kojima se prikuplja novac.

Netko je iskoristio nepažnju Stephaninog oca dok su bili na ručku u restoranu nakon konferencije za novinare održane u okviru humanitarne akcije i ukrao torbicu u kojoj se nalazilo između 30 i 40 tisuća kuna donacija. O tome je zadarske medije izvijestio je jedan od organizatora humanitarne akcije Borut Gatara, koji je potvrdio da je krađa prijavljena policiji.

Iz zadarske policije također su potvrdili da je ta krađa prijavljena. Organizatori mole kradljivca da anonimno vrati novac potreban za liječenje male Stephanie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo